Dansk arkitektstuderende vinder international arkitekturpris

Den danske arkitektstuderende Henry Glogau løber med den globale arkitekturpris, VELUX International Award, der er den største af sin art for arkitektstuderende fra hele verden. Henry Glogau har imponeret juryen i sådan en grad, at hans projekt blev udvalgt ud af de i alt 579 projekter, der blev indsendt af studerende fra 250 arkitektskoler i 60 lande.

Henry Glogau.

10.08.2021

Sponseret

VELUX

På grund af pandemien har Henry Glogau ventet ekstra længe på at få lov til at præsentere sit projekt for juryen under konkurrencens afsluttende runde, hvor de globale vindere skulle findes. Det skulle også have foregået under The World Architecture Festival, som desværre også blev udsat. Nu har Henry Glogau endelig fået lov til at præsentere sig projekt ’Solar Desalination Skylight’ for juryen, som efter præsentationen annoncerede, at Henrik Glogau var en af de to globale vindere af den internationale konkurrence. De lagde særlig vægt på projektets enestående evne til at adressere de komplekse miljømæssige, sociokulturelle og geopolitiske udfordringer, som i høj grad er karakteriserende for vores tid.

Henrik Glogau arbejder i dag hos 3xN, men har indtil for nylig studeret på Det kongelige danske kunstakademi. Med projektet ’Solar Desalination Skylight’ har han formået at komme med en løsning på et omfattende og essentielt problem i Chile – nemlig adgangen til rent drikkevand og energi i byerne langs Chiles kyst. Henrys prototype formår at omdanne Chiles overskud af solenergi og saltvand til en ‘solar desilation skylight’, som med et naturligt lys producerer rent drikkevand samt et overskud af salt, som kan omdannes til energi. Han siger selv om projektet:

"Projektets vigtigste formål er at forsøge at replikere naturens cyklusser gennem et simpelt design. Jeg vil gerne arbejde uden om vores økosystemer og i stedet arbejde med det, som vi allerede har tilgængeligt i rigelige mængder. Derfor arbejder min prototype med sollys og havvand."

Du kan lære mere om projektet her

Juryen fremhæver særligt projektets særlige tilgang til teknologien og designet, der med et lokalt udgangspunkt præsenterer en løsning på et globalt problem.

14.11.2021VELUX

Sponseret

VELUX Gruppen lancerer Build for Life – en regenerativ tilgang til fremtidens bygningsdesign

29.09.2021VELUX

Sponseret

VELUX Gruppen og Schneider Electric udvider deres grønne partnerskab

10.08.2021VELUX

Sponseret

Dansk arkitektstuderende vinder international arkitekturpris

28.05.2021VELUX

Sponseret

Få fuld kontrol over indeklimaet i hjemmet - også når du er på farten

13.05.2020VELUX

Sponseret

2019 Sustainability Report released - VELUX Group contributes to a more sustainable society

12.03.2020VELUX

Sponseret

VELUX Gruppen plantede 25.000 træer i landsdækkende skovrejsningsprojekt