Tre gode løsninger fra Green Innovation Week

Genanvendelse af udtjente biler, en malerspand skabt af alternativ emballage og en grav- eller mindesten skabt af ler. Det er kort sagt hvad podcasten Bæredygtig Business omhandler i dag.

Ude i det danske land er der masser af innovative tiltag blandt SMV’er og iværksættere, og hvis det ikke var for blandt andre Steffen Max Høgh og Bæredygtig Business, ville alle de innovative idéer måske gå en smule under radaren.

I Bæredygtig Business elsker vi at fremhæve dem, der har løsningerne på tidens store udfordringer, og i dag kan du møde tre iværksættere, som Steffen interviewede, da han var med til Green Innovation Week i Skive i september 2023. Du kan møde:

Lise Korsgaard, Sustainability Manager i Salling Autogenbrug som sælger reservedele fra biler til biler. De køber udtjente biler, og det som gør dem anderledes er, at de tømmer ALT ud af bilerne og forsøger at genanvende det hele. Det gør faktisk, at folk henvender sig specifikt til dem, når de skal skrotte en gammel bil, på trods af at de får færre skrotpenge for den.

Sofie Winge-Petersen, Co-founder i paint'R, som har gentænkt den klassiske malerspand, fordi den består af cirka 300 gram engangsplast, som professionelle malere kan bruge spandevis af hver dag. Så Print’r har opfundet en alternativ emballage, som nogle malere allerede har taget til sig. Den blev udviklet mens Sofie studerede på DTU, og den er nu i produktion.

Nikolaj Tymm-Andersen, ejer af Timestone/Tymmstone, som laver gravsten/mindesten, der er skabt af ler fremfor granit og dermed er mindre belastende for planeten, vejer mindre og kan leveres med det samme. Familien kan faktisk have gravstenen med til begravelsen og sætte den ned sammen med kisten. Samtidig fortæller Timestones gravsten en historie om den afdøde, som en tung granitsten ikke kan fortælle på samme måde.

Lyt til podcasten her: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/tre-gode-losninger-fra-green-innovation-week

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

25.01.2024SustainBusiness

Sponseret

Biasbevidst ledelse med Christina Lundsgaard Ottsen

18.01.2024SustainBusiness

Sponseret

Byggebranchens bæredygtige udfordringer

15.12.2023SustainBusiness

Sponseret

Magnus Barsøe (S) vil tage action i EU

30.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Trendspotting med Tania Ellis

23.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Sustain Report og de syv små greenwashing-synder