TOPAS ECOLODGE UDPEGES SOM 1 UD AF 21 BÆREDYTIGE TURISTVALG

Magasinet National Geografic udpeger Topas Ecolodge i det nordlige Vietnam som 1 ud af 21 steder, man som turist skal vælge at bo, hvis man bekymrer sig for bæredygtighed og klodens bevarelse. IFU har bidraget finansielt til etableringen af lodgen med et lån.

Økoturisme er en stigende tendens blandt rejsende, og magasinet National Geografic har derfor undersøgt mulighederne for bæredygtige overnatningsmuligheder rundt om i verden. Her har de blandt andet fundet Topas Ecolodge – en bæredygtig oase beliggende i bjergområdet omkring Sapa i det nordlige Vietnam.

Den danske virksomhed Topas Travel slog allerede i 2005 dørene op til Topas Ecolodge. Dengang var det blot tænkt som en simpel base for turister, som ville udforske det øde område og de lokale kulturer, med mindst mulig påvirkning på de naturlige omgivelser. Der var derfor heller ingen elektricitet, mobilsignal eller internet. Meget er sket siden, men bæredygtighedsprincipperne er forblevet de samme.

– På Topas Ecolodge har vi igennem 13 år forsøgt at tage de bedste valg inden for rammen af bæredygtighed og økoturisme. Konceptet har dog indtil for nyligt været relativt ukendt i Asien, så det har været op ad bakke kommunikationsmæssigt. Men med den generelle velstandsstigning og tiltagende forurening i storbyerne, er det tydeligt at ren luft, økologi og personlig sundhed er kommet på dagsordenen, siger Asger Koppen, Managing Director for Topas Travel.

Foruden at have fokus på den miljømæssige bæredygtighed i lokalområdet, bliver der også arbejdet med social bæredygtighed. De ansatte er næsten udelukkende lokale, der på lodgen får den nødvendige uddannelse og træning. Derudover støtter de også den lokale skole og køber så godt som alle råvarer i de lokale forretninger og på markeder. Lodgen har dermed stor betydning for lokalsamfundets befolkning.

– At et anerkendt medie nu lister os internationalt, er selvsagt super godt for vores kendskabsgrad, men også for vores ansattes selvforståelse – at andre faktisk anerkender, at vi gør en forskel, siger Asger Koppen, Managing Director for Topas Travel.

IFU har bidraget med et lån til etableringen af Topas Ecolodge og ser projektet som et fyrtårn i forhold til at sætte høje standarder inden for bæredygtig turisme.

– Det er IFU’s formål at skabe bæredygtige investeringer på alle tre bundlinier med gode lokale udviklingsperspektiver, så vi er glade for at se, at andre også har opdaget, at det netop er, hvad Topas Ecolodge gør, siger Birgitte Bang Nielsen, Sustainability Director i IFU.

25.04.2022IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

Sponseret

Ny cementinvestering i Ghana reducerer CO2-udledning med op til 20 procent

21.04.2022IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

Sponseret

IFU’s anden investering i solenergi i Malawi

07.12.2021IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

Sponseret

IFU investerer i bæredygtige og billige studieboliger i sydafrika

22.04.2021IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

Sponseret

Energistyrelsen og IFU styrker samarbejde om grøn energi i udviklings- og vækstlande

20.04.2021IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

Sponseret

IFU kan støtte energiprojekter i Ukraine og Georgien

19.04.2021IFU - Investeringsfonden for Udviklingslande

Sponseret

Dansk millionlån til brasiliansk vindpark er grøn fremtidsfonds første aftale