Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

Dansk iværksættervirksomhed, der vil gøre vores hverdag biobaseret, vinder dansk semifinale af BASF Nordic Innovation Hub, hvor mere end 50 iværksættervirksomheder deltog. Finland tager den nordiske sejr i konkurrencen.

25.04.2023

Sponseret

BASF

Det blev den Søborg-baserede BioScience-virksomhed, Cellugy, der løb med sejren i den første udgave af BASF Nordic Innovation Hub semifinalen i Danmark. Virksomheden arbejder med biobaserede løsninger, der skal erstatte tilsvarende produkter fremstillet på fossile råvarer. Fx bruger Cellugy fermenteret sukker til at fremstille produkter, der kan indgå i alt fra tekstiler, kosmetik og emballage. Kravet til de indstillede løsninger var, at de direkte eller indirekte baner vejen for en mere bæredygtig fremtid.

”At få denne anerkendelse fra en af de største kemiske virksomheder i verden viser os, at vores idé, produkt og hårde arbejde er på rette vej i forhold til at fremskynde den grønne omstilling. Vi er sikre på, at vi vil være i stand til at skabe en ændring i forskellige industrier med vores biobaserede og bionedbrydelige cellulose,” udtaler CEO og medstifter af Cellugy, Isabel Alvarez Martos.

Tæt konkurrence i Norden

Juryen pegede på Cellugy som vinder af den danske semifinale af BASF Nordic Innovation Hub, hvor de var i skarp konkurrence med BioScavenge (cirkulære løsninger), Hydrogen (CO2-reduktion), PerPlant (landbrugsteknologi) og TEGnology ApS (CO2-reduktion).

”Cellugy er et godt eksempel på den nyskabende og stærke position, BioScience har i Danmark. De formår med deres teknologi at komme med et kvalificeret svar på, hvordan vi som samfund kan nå i mål med vores grønne målsætninger,” siger Daniel Rasmussen, Investment Manager BASF og formand for juryen i Danmark.

Med sejren kvalificerede Cellugy sig til den nordiske finale mod vinder-virksomhederne fra Sverige, Finland og Norge. I den endelige finale løb BroadBit fra Finland med den endelige sejr. BroadBit udvikler batterier, hvor den primære aktive ingrediens er salt, som vil gøre batteriproduktionen mere miljøvenlig.

I alt er det tredje gang, at BASF Innovation Hub bliver afholdt, men det er første gang, at konkurrencen har været afholdt i Norden. Managing Director og VP for BASF i Norden, Mark Meier, er begejstret for resultatet:

”Vi er glade for, at så mange virksomheder har valgt at deltage i konkurrencen. Som en global virksomhed med omkring 10.000 ansatte i forskning og udvikling er innovation en del af vores DNA, men vi er samtidig afhængige af nytænkende iværksættere og virksomheder, der kan komme med idéer til, hvordan vi løser vores generations vigtigste udfordring: den grønne omstilling.”

Vinderen af den nordiske finale modtager EUR 5.000 sammen med tre dages konsulentrådgivning fra management konsulenterne hos den internationale virksomhed KEARNEY.

09.08.2023BASF

Sponseret

Genanvendte bildæk bliver til nye cykeltasker

10.05.2023BASF

Sponseret

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

25.04.2023BASF

Sponseret

Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

31.03.2023BASF

Sponseret

International iværksætterkonkurrence: Jagten på arvtageren til den plantebaserede laksebøf er i fuld gang

25.01.2023BASF

Sponseret

Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

08.07.2022BASF

Sponseret

BASF Venture Capital investerer i Climentum Capitals første fond