SMV'er, der arbejder med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, kan blive til inspiration for andre

SMV’er, der mener, at de har udarbejdet en god Communication on Progress (CoP)-rapport, der er præget af fremdrift, har nu mulighed for at inspirere og motivere andre SMV’ers rapporteringsarbejde.

Virksomheder, der har forpligtet sig til at arbejde med Global Compacts 10 principper for samfundsansvar, skal årligt rapportere til FN om fremdriften i en Communication on Progress (COP) rapport. Fortællingen om arbejdet har stor betydning for en virksomheds interessenter og for samfundet som helhed. Den skaber grundlag for dialog om udfordringer og resultater, den giver mulighed for sammenligninger mellem virksomheder, og oplysningerne giver nytte for samfundets beslutningstagere.

Det giver altså mening at være omhyggelig og lægge en ordentlig indsats i at udarbejde en god COP-rapport. Hvad er så en god COP-rapport? Er det en lang rapport? - Ikke nødvendigvis. En fokuseret og velstruktureret rapport? - Bestemt. En ærlig rapport? - Absolut. Dette er vel de fleste klar over. Hvad mere skal der til for at være blandt de bedste i rapporteringsdisciplinen?

I tre år har FSR – danske revisorer i samarbejde med Global Compact Network Denmark vurderet COP-rapporter i SMV-segmentet. SMV’er er små og mellemstore virksomheder med op til 250 medarbejdere. De er ikke forpligtet efter årsregnskabsloven til at redegøre for samfundsansvar, men frivilligt har mange SMV’er forpligtet sig til at indsende en COP-rapport til FN.

SMV COP-listen er en liste med de bedste danske COP-rapporter fra små og mellemstore virksomheder. I 2021 kom otte virksomheder på SMV COP-listen. De otte virksomheder blev således fremhævet som virksomheder med de bedste COP-rapporter til inspiration for andre.

Virksomheden, eller dens rådgiver, skal selv indstille en COP-rapport til vurdering. Læs mere på Global Compact's hjemmeside om betingelser for indstillingen, og hvordan rapporten indsendes.

08.11.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

CSR Prisen 2022 – Mærsks strategiske ESG mål driver rapporteringen om fremdrift

01.11.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

CSR Prisen 2022 - STARK Group styrker koblingen mellem det finansielle og ESG i rapporteringen

11.10.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

CSR Prisen 2022: A.P. Møller – Mærsk og STARK Group er best-in-class

29.09.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

H.K.H. Kronprinsessen uddeler CSR Prisen 2022 blandt otte nominerede virksomheder

08.09.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

Feltet indsnævret: 15 rapporteringer i opløb til CSR Prisen 2022

21.06.2022FSR - danske revisorer

Sponseret

44 rapporteringer om bæredygtighed er med i opløbet til CSR Prisen 2022