SIG NEJ TRE GANGE, FØR DU SIGER JA

Genveje til en ansvarlig og bæredygtig produktion findes ikke! Det eneste, der virker, er en søgen efter hele tiden at gøre det lidt bedre. Derfor siger Blåkläder i runde tal nej tre gange, før vi siger ja til et nyt tiltag, der peger i en grøn retning.

Blåkläder siger nej tre gange, før vi siger ja til nye tiltag, der peger i en grøn retning. Foto: BLK

Blåkläder er siden 1959 gået fra en lokal produktion af arbejdstøj i Svennljunga i Sverige til i dag at være verdens største producent af ansvarligt produceret arbejdstøj - og siden 2020, ortopædiske sikkerhedssko, der gennem hele levetiden mindsker belastningen i løbet af de 80 millioner skridt, en håndværker typisk tager gennem et helt arbejdsliv.

Så lille et miljøaftryk som muligt

Blåkläder er en familieejet virksomhed, hvor hensynet til de ansatte ligger os meget på sinde. Som i én stor familie. Sådan har det været i tre generationer, og en af vores grundsten i organisationen har altid været et meget stærkt ønske om at gøre en forskel og sætte så lille et miljøaftryk på verden som overhovedet muligt. På samme måde rækker vores sociale ansvarlighed et godt stykke ud over det normale, eksempelvis for de mange medarbejdere, vi beskæftiger på vores egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar.

En ansvarlig virksomhed er ikke noget, man bare er. Det er en løbende proces, hvor det, vi gjorde i går, måske ikke er det rigtige at gøre i morgen. Det betyder også, at vi indimellem tager en række meget svære beslutninger og hårde fravalg – ene og alene fordi vi hele tiden bliver klogere på, hvordan vi skal producere, udvælge nye materialer, behandle vores medarbejdere, fragte varer og genbruge brugt arbejdstøj.

Fortalere for så lidt arbejdstøj som muligt

Blåkläder er vokset eksponentielt og har vundet store andele af markedet for arbejdstøj og sikkerhedssko. Væksten har en pris. Det er vi meget bevidste om. For der følger et stort ansvar med. Derfor er vi kæmpe fortalere at sælge så lidt arbejdstøj som muligt. Til gengæld ønsker vi at sælge arbejdstøj, der har et langt liv foran sig. Det betyder nemlig, at vores kunder har glæde af tøjet i længere tid og derfor ikke bliver en del af køb og smid væk-kulturen. Det kan måske lyde en lille smule fromt. Men det er ikke desto mindre det, der driver os.

Utvivlsomt klogere næste år

Vi har tidligere i år offentliggjort en meget omfattende CSR-rapport, der uddyber alt, hvad vi overhovedet kan komme i tanke om, når det gælder dokumentationen af vores bestræbelser på at producere, transportere og genbruge ansvarligt. Vi er meget bevidste om, at den formentlig vil være forældet næste år, hvor vi utvivlsomt er blevet klogere og endnu dygtigere til vores arbejde. Indtil da håber vi dog, at vi kan være med til at inspirere til, hvordan en industriel produktion af arbejdstøj også kan se ud.

Du kan læse mere om Blåkläders arbejde med bæredygtighed her.

GOD LÆSELYST
__________________________________ 
For yderligere information, kontakt venligst: 

René Christiansen, country manager, Blåkläder Workwear Danmark, tlf. 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com 

Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk 

Om Blåkläder 

Blåkläder, der blev grundlagt i Sverige i 1959, udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedssko til alle faggrupper med høje krav til funktionalitet, kvalitet og design. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og det danske hovedkontor ligger i Støvring syd for Aalborg. Blåkläder producerer godt tre millioner stykker arbejdstøj på Sri Lanka og i Myanmar om året og lægger meget stor vægt på bæredygtighed – ikke blot i valget af materialer, men hele vejen rundt i forsyningskæden fra produktion til slutkunde. Med 15 datterselskaber i Europa og USA, agenter i Japan, Schweiz og Island og en årlig omsætning på 190 mio. € (2021) er Blåkläder en af verdens førende producenter og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com.

06.03.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Korte forsyningskæder er en af nøglerne til øget ansvarlighed

23.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear søger kvindelige danske testpiloter

16.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear når (næsten) 100 procent Better Cotton

20.11.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Boss Ladies og Blåkläder fortsætter parløb

24.10.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Utrættelig Boss Lady kæmper for kvinders plads i håndværksfagene

16.10.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Nål og tråd skaber forandring i Myanmar