Boss Ladies og Blåkläder fortsætter parløb

Danske Boss Ladies, der er et forandringsprojekt under non-profit-organisationen Divérs, arbejder for lige rettigheder for kvinder og mænd i håndværksfagene. Boss Ladies har de sidste to år arbejdet tæt sammen med Blåkläder Workwear, og de to parter har netop besluttet at forlænge samarbejdet med endnu et år. Dermed kan Boss Ladies og Blåkläder Workwear fortsætte med at sætte fokus på kvinder i håndværksfagene.

Samarbejdet er meget vigtigt for Boss Ladies, fordi det er med til at sætte fokus på kvinder i håndværksfagene og deres muligheder for at få tøj og sikkerhedsudstyr, der passer til kvindekroppen.. Foto: Divérs

Danske Boss Ladies, der er et forandringsprojekt under non-profit-organisationen Divérs, arbejder for lige rettigheder for kvinder og mænd i håndværksfagene. Boss Ladies har de sidste to år arbejdet tæt sammen med Blåkläder Workwear, og de to parter har netop besluttet at forlænge samarbejdet med endnu et år. Dermed kan Boss Ladies og Blåkläder Workwear fortsætte med at sætte fokus på kvinder i håndværksfagene.  

Blåkläder Workwear fremstiller sikkerhedsfodtøj og arbejdstøj og er siden etableringen i den lille svenske by Svenljunga i 1959 blevet en af verdens absolut største. Ikke mindst, når det gælder ansvarligt produceret arbejdstøj med livstidsgaranti på alle sømme, er Blåkläder second to none

Det samme gælder det danske Divérs-projekt Boss Ladies, der nu på femte år og med Nina Groes i spidsen er en af de tydeligste aktører i bestræbelserne på at gøre det cool for kvinder at uddanne sig til eksempelvis elektrikere, tømrere og murere. Et arbejde, de så utrætteligt har udført, at de d. 23. oktober i år vandt EY Entrepreneur of the Year – Inspirationsprisen for København og Sjælland. 

En del af Blåkläder Family

Fællesskabet omkring Blåkläders arbejdstøj og Boss Ladies’ næsten 400 ambassadører er ikke svært at få øje på, og derfor er parterne netop enedes om at forlænge det eksisterende samarbejde. Det betyder helt konkret, at alle gravide Boss Ladies-ambassadører eksempelvis får udleveret graviditets-arbejdsbukser til håndværker-mor og en lille Blåkläder-body til den kommende håndværker-bebs.

Derudover samarbejder Boss Ladies og Blåkläder omkring DM i Skills, ligesom Boss Ladies allerede har hjulpet Blåkläder med at finde kandidater til arbejdstøjgigantens voksende Blåkläder Family-korps, der tæller mere end 50 kvindelige (og mandlige) håndværkere over hele verden. Herhjemme gælder det blandt andet Amalie Schwartz, der er uddannet elektriker og i dag læser til bygningskonstruktør, samt Aleksandra og Jim Lozinski, der står bag Instagram-universet Byggeligt

Bidrager til fremtidens håndværksfag

Samarbejdet er meget vigtigt for Boss Ladies, fordi det er med til at sætte fokus på kvinder i håndværksfagene og deres muligheder for at få tøj og sikkerhedsudstyr, der passer til kvindekroppen. Hvis det skal lykkes at rekruttere flere kvinder ind i håndværksfagene, er beklædning en del af et større hele for at modernisere kulturen i branchen.

  • Danmark står til at mangle op mod 100.000 faglærte i 2030, og selvom vi er tæt på en fordobling af kvinder, der søger ind på uddannelserne for byggeri, teknologi og transport, er der fortsat blot fire til fem procent af håndværkerne i bygge- og anlægsbranchen og industrien, der er kvinder. Det kræver en helhedsorienteret indsats, hvis vi for alvor skal fremme diversiteten i brancherne, men et vigtigt sted at starte er at forbedre rammevilkårene - og her er det essentielt at sikre ordentligt arbejdstøj og sikkerhedsudstyr til de kvinder, der hver dag knokler ude på byggepladserne, fortæller Nina Groes, stifter af og direktør i organisationen Divérs, der står bag Boss Ladies-projektet, og fortsætter:  
     
  • I Boss Ladies er vi derfor utroligt glade for, at vi sammen med Blåkläder Workwear kan tilbyde kvinderne tøj og udstyr, der er designet specifikt til kvindekroppen.

Blåkläder i front på graviditetsarbejdstøj til håndværkere

Regeringen har netop afsat op mod 900 millioner kroner til at højne kvaliteten af erhvervsuddannelserne og gøre det mere attraktivt for de unge at søge ind på en erhvervsuddannelse. Den udvikling bifalder Blåkläder, der i flere år har kunnet tilbyde en skræddersyet kvindelinje af arbejdstøj, der netop tager højde for det stigende antal kvinder i håndværksfagene. 

  • Vi har valgt at fortsætte samarbejde med Boss Ladies, og det glæder os at se, at projektet får en større og større stemme i mediebilledet og blandt politikerne. Den udvikling vil vi enormt gerne være en del af, og meget passende producerer Blåkläder også mere og mere arbejdstøj, graviditets-arbejdstøj og sikkerhedsfodtøj, der er designet specifikt til kvinder, kommenterer René Christiansen, Country Manager i Blåkläder Danmark. 

For yderligere information, kontakt venligst:

-René Christiansen, country manager, Blåkläder Workwear Danmark, tlf. 21 77 02 94 / Rene.Christiansen@blaklader.com 

-Presseservice og billeder: Jacob Lange, Lange PR, tlf. 20 76 30 20 / jacob@langepr.dk

Om Blåkläder

Blåkläder blev grundlagt i den svenske by Svenljunga i 1959, og virksomheden udvikler, producerer og distribuerer arbejdstøj, handsker og sikkerhedsfodtøj til alle professionelle faggrupper inden for håndværksfagene, industrien, transportsektoren, produktion og service. Blåkläder står for kvalitet, holdbarhed og funktionalitet, som virksomheden konstant arbejder med at forbedre. Virksomheden sælger sine produkter i 20 lande, og hovedkontoret ligger fortsat i Svenljunga i Sverige. Blåkläder har sine egne fabrikker i Sri Lanka og Myanmar, mere end 7.000 ansatte og en årlig omsætning på 2,4 mia. svenske kroner. Det gør Blåkläder til en af verdens førende producenter af kvalitetsarbejdstøj og det største brand inden for arbejdstøj i Norden. Læs mere på www.blaklader.com 

Det seje Boss Ladies-Team. Foto: Divérs

Amalie Schwartz - Elektriker, Boss Lady og ambassadør for Blåkläder Workwear. Foto: BLK

Blåkläder Workwear står bag en revolutionerende konllektion af arbejdstøj til gravide håndværkere - noget, de seje Boss Ladies er glade for. Foto: BLK

20.06.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder sigter mod fuld STeP by Oeko-Tex Made In Green-certificering

06.03.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Korte forsyningskæder er en af nøglerne til øget ansvarlighed

23.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear søger kvindelige danske testpiloter

16.01.2024BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Blåkläder Workwear når (næsten) 100 procent Better Cotton

20.11.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Boss Ladies og Blåkläder fortsætter parløb

24.10.2023BLÅKLÄDER WORKWEAR ApS

Sponseret

Utrættelig Boss Lady kæmper for kvinders plads i håndværksfagene