Sådan kommer man i gang med CSR helt lavpraktisk!

Ny lavpraktisk kursusrække og netværk i for CSR-nybegyndere ser dagens lys 13. maj 2015 i Aarhus.

31.03.2015

Sponseret

Dennis Thaagaard, Sustainor

Dansk erhvervsliv har grebet det sociale ansvar. De fleste større virksomheder har fundet en business case som kan retfærdiggøre at bruge tid og investeringer på tiltag indenfor klima, miljø, energi, arbejdsforhold og menneskerettigheder. Men mange mindre og mellemstore virksomheder sidder i en situation, hvor de har på fornemmelsen, at de burde arbejde med CSR og sikkert også kunne få et godt økonomisk afkast - men ikke helt kan få startet processen.

Det er helt forståeligt, at hovedparten af danske SMVer står i denne situation. For CSR er ofte et fagområde, som ikke har været i fokus i den enkelte virksomhed. Der mangler helt naturligt de faglige kompetencer. Mange af underområderne har virksomheden helt styr på, såsom energiledelse, materialestyring, det fysiske arbejdsmiljø mv. Men det er ofte svært at løfte disse fagkompetencer op til et højere niveau, og så blive klog på, hvor man kan spare på omkostningerne, minimere risikoen eller brande sig - og dermed øge sin omsætning. Man mangler en helt praktisk samling og prioritering af CSR områderne.

Derfor laver Sustainor i samarbejde med Relationsfabrikken en række netværk for begyndere indenfor CSR og bæredygtighed. Det første netværk starter i Aarhus i maj 2015. For at alle kommer hurtigt fra land, vil de første 7 måneder blive brugt til et intensivt kursusforløb, hvor alle deltagere med støtte fra CSR eksperter får udviklet den første CSR pakke i deres egen virksomhed.

CSR pakken indeholder bl.a. en analyse af virksomheden, CSR politikker og målsætninger, samt involvering af de ansatte og de vigtigste eksterne interessenter. Desuden vil man få prioriteret de vigtigste forbedringsprojekter, lavet en handlingsplan for de kommende år, samt få implementeret nogle udvalgte projekter. Herefter vil man rapportere og markedsføre sine fremskridt og kommende planer – både internt og eksternt.

Dette vil ske i 2015, og herefter vil netværket forsætte med månedlige møder hvor udvalgte CSR emner helt lavpraktisk vil blive behandlet.

Gennem hele forløbet er ideen, at det skal være så jordnært og forståeligt som muligt. Deltagerne vil derfor også få udleveret de nødvendige skabeloner, som så blot skal udfyldes til næste møde. Imellem møderne vil der være mulighed for sparring med CSR-eksperter.

Det første netværk starter i Aarhus i 13. maj 2015 kl 13-17. Prisen er DKK 16.990 ex moms for alle 7 måneder.

Du kan finde mere information på www.sustainor.dk/kursus

18.09.2023Sustainor

Sponseret

Sustainor Backbone opgør enkelt og hurtigt scope 1+2+3 udledningerne

15.05.2023Sustainor

Sponseret

En bølge af grønne krav er på vej fra EU – er jeres virksomhed klar?

15.05.2023Sustainor

Sponseret

ESG-software kommer især landets SMV-virksomheder til gavn

20.02.2023Sustainor

Sponseret

Sådan minimerer du risikoen fra dine leverandører

06.02.2023Sustainor

Sponseret

Vi søger 10 testvirksomheder, som gratis vil prøve Sustainor Backbone det næste år.

29.03.2021Sustainor

Sponseret

Kan man lave en skarp CSR strategi på 4-5 måneder - udelukkende via online rådgivning?