Sådan hjælper Dell Technologies medarbejdergruppe danske startups

Dell Technologies’ danske medarbejdergruppe, Dell for Entrepreneurs, har stor succes med at hjælpe danske startups, der har fokus på klima og diversitet, med at vokse og udvikle sig.

22.02.2023

Sponseret

Christian Riise, DELL A/S

Måske kan det være svært at forestille sig, men Dell Technologies opstod faktisk som en startup. Hjemme på sit kollegieværelse startede Michael Dell nemlig Dell Technologies tilbage i 1980’erne. Og netop denne startup-ånd gør vi meget ud af at holde fast i. Derfor er det også naturligt for os at hjælpe andre startups med at vokse. Det gør vi blandt andet via medarbejdergruppen Dell for Entrepreneurs, der er opstået ud fra vores ønske om at støtte entreprenører med en vision og CSR-politik, der er lig vores egen.

Innovation begynder med passion

Dell for Entrepreneurs’ formål er at hjælpe udvalgte entreprenører med alt lige fra sparring, forretnings- og teknisk ekspertise samt at støtte dem i deres færd mod at blive en scaleup-virksomhed. Det foregår blandt andet via deling af viden, samt adgang til teknologi, rådgivning, nye markeder og kontakter.

I Danmark er det Martin Henriksson, der er Field Sales Enablement Training Advisor, som leder den danske medarbejdergruppe. Han fortæller, at Dell for Entrepreneurs i Danmark er opstået på baggrund af medarbejdernes initiativ og ud fra deres egne interesser, hvilket adskiller sig fra medarbejdergrupper i andre lande. Det mener han smitter af på det engagement, der driver det danske team og de samarbejder, der opstår med de udvalgte startups.

”Dell for Entrepreneurs har lokale teams mange steder i verden med hver sit fokus. I Danmark har vi fokus på strategi, og vi har struktureret os sådan, at vi arbejder med et etårigt program for de udvalgte startups. Som en del af programmet mødes de månedligt med vores team og har løbende møder med eksperter inden for HR, P&D, marketing eller andre områder, hvor de har brug for hjælp,“ fortæller Martin Henriksson.

For tre år siden startede Dell for Entrepreneurs i Danmark og bestod kun af ganske få medlemmer. Siden er gruppen vokset og består nu af et tværfagligt team af 12 passionerede medarbejdere.

Udvalgte startups

Dell for Entrepreneurs udvælger de danske startups i samarbejde med Syddansk Universitet via universitetets Research & Innovation Organisation (RIO).

”I Dell for Entrepreneurs sætter vi stor pris på samarbejdet med RIO. De hjælper os med at finde frem til de startups, der matcher os bedst, og så er det væsentligt for os med en samarbejdspartner, der, som RIO, i høj grad deler vores CSR-værdisæt,“ fortæller Martin Henriksson.

I 2021 arbejdede Dell for Entrepreneurs’ danske team med deres første startups: MEWALII, der udvikler plantebaserede hygiejnebind på abonnement, og som vandt prisen som årets Klimaiværksætter 2021, og BettaSensing, der udvikler sensorteknologi og software, som identificerer mad og drikkevarer baseret på deres kemiske profil og smagsprofil.

I 2021 var gruppens fokus kvindelige entreprenører og klima, hvor det i dag er skiftet til diversitet og klima. Og netop på denne baggrund blev to heldige startups udvalgt til årets program: HydroVertic, der udvikler systemer til vertikal hydroponisk dyrkning af bladgrøntsager, og Aris Robotics, der udvikler intelligente, selvsorterende skraldespande.

”Det er fedt, at vi kan arbejde med to så fremadskuende og spændende startups, som vi gør lige nu, alt imens de har en grøn profil, der matcher vores,” fortæller Martin Henriksson.

Alle vinder med Dell for Entrepreneurs

At samarbejde med startup-virksomheder er på mange måder en win-win-situation. Foruden at kunne hjælpe startup-virksomheder i gang, giver det nemlig også Dell Technologies adgang til og indblik i de seneste markedstrends og mulighed for at være med der, hvor det er rigtig sjovt. For det er netop, hvad det vil sige at være en del af Dell for Entrepreneurs:

“Det er sjovt, givende og inspirerende, og derfor har vi også mange frivillige, der gerne vil hjælpe til,“ afslutter Martin Henriksson.

26.06.2023DELL A/S

Sponseret

Bæredygtighed og digitale løsninger betyder mest for Generation Z

22.02.2023DELL A/S

Sponseret

Sådan hjælper Dell Technologies medarbejdergruppe danske startups

01.12.2022DELL A/S

Sponseret

Edge kan gøre virksomheder grønnere

16.11.2022DELL A/S

Sponseret

Sådan hjælper Dell Technologies med at skabe bæredygtige løsninger

28.09.2022DELL A/S

Sponseret

Ny app gør det let at reparere din pc eller server

11.05.2022DELL A/S

Sponseret

Vi har ingen planet B