Sådan arbejder DFD på at skabe en bæredygtig værdikæde

Uret tikker for bæredygtig udvikling, og virksomheder bliver i stigende grad mødt med krav om alt lige fra ressourcebesparelser til overholdelse af menneskerettigheder i værdikæderne.

Derfor kigger mange virksomheder i dag ind i, hvordan de kan skabe mere bæredygtige værdikæder, og servicevirksomheden DFD er ingen undtagelse.

Som leverandør af tekstiler strækker DFD’s værdikæde sig langt ud over den danske grænse, og rejsen fra bomuldsmarken til dugen på bordet er lang. Derfor går virksomhedens arbejde med at sikre en bæredygtig værdikæde på flere ben.

Virksomhedens indkøb og produktion af tekstiler skal nemlig ikke blot understøtte den cirkulære økonomi, men skal også ske på ansvarlig vis – både hvad angår mennesker og miljøet.

For i DFD handler bæredygtighed ikke kun om naturen og dens ressourcer, men også om at skabe holdbare arbejdsforhold for de mennesker, der gennem deres arbejdskraft spiller en afgørende rolle for virksomhedens løsninger og forretning.

Krav til leverandørerne
DFD stiller ikke kun store krav til sig selv, men også til sine leverandører. Det skyldes, at det er afgørende for virksomheden, at leverandørerne matcher virksomhedens egne standarder og værdier, når det kommer til overholdelse af miljømæssige og etiske krav i produktionen.

Derfor har virksomheden med afsæt i FN Global Compacts principper udviklet og implementeret en ’Code of Conduct for Suppliers Manual’, som man benytter aktivt i samarbejdet med og styringen af leverandørerne.

Med manualen sikrer DFD et konstant fokus på antikorruption og bestikkelse, og at alle gældende arbejds- og menneskerettighederne bliver overholdt i leverandørkæden.

Ansvarlighed i valget af tekstiler
For DFD handler den bæredygtige udvikling om ansvarlighed i valget af tekstiler. Derfor stiller virksomheden krav om, at leverandørerne altid skal kunne tilbyde tekstiler certificereret med OEKO-TEX Standard 100. Det er DFD’s garanti for, at produktet er kontrolleret for indhold af sundhedsfarlige kemikalier.

Gennem de senere år har man desuden også haft fokus på at reducere antallet af strategiske leverandører med henblik på at kunne indgå i tættere partnerskaber om bæredygtig tiltag. Det har blandt andet betydet, at DFD har øget antallet af mærkninger, der sikrer miljø og social ansvarlighed i værdikæden, heriblandt i form af: 

  • GOTS – The Global Organic Textile Standard
  • BCI – Better Cotton Initiative
  • Fairtrade

Genbrug af eksisterende ressourcer
Ansvarligt forbrug handler også om at genbruge de ressourcer, man allerede har. Alene i DFD kasserer man 1 ton tekstiler om dagen, og det er ifølge virksomheden selv 1 ton for meget.

Derfor skabte DFD tilbage i 2019 konceptet DFD upcy, hvorigennem man upcycler og genanvender kundernes kasserede tekstiler med målsætningen om, at alle tekstiler skal genanvendes 100% i 2025.

Og man er godt på vej mod målet.

For i løbet af det sidste år har DFD formået at genanvende 50% af de kasserede tekstiler, mens man i gennem de sidste 30 måneder har upcyclet 2 mio. artikler, sparet klimaet for 630 mio. liter vand og ikke mindst reduceret 1.4 mio. kg/CO2.

Sammen om mere bæredygtige værdikæder
DFD’s arbejde med genanvendelse af tekstiler sker ikke på egen hånd. Tværtimod spiller kunderne en væsentlig rolle. Og det gør de med god grund.

For skal upcyclingen af nye løsninger have en reel nytteværdi og ikke blot ende som affald, kræver det ifølge DFD, at kunderne er med på rejsen.

Derfor inviterer DFD sine kunder med ind i den cirkulære økonomi. For på den måde kan virksomheden i langt højere grad udnytte de eksisterende tekstiler optimalt, mens kunderne får mulighed for at præge sin egen værdikæde i en mere bæredygtig retning.  

Læs mere om DFD upcy og hvordan DFD arbejder med genanvendelse her.

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: bæredygtige værdikæder

Finanssektoren og myndigheder vil vide, hvordan virksomheder arbejder med CO2-udledninger og menneskerettigheder i deres værdikæder. Og er du underleverandør får du svært ved at holde din forretning i live, hvis du ikke kan dokumentere, at du har styr på co2, miljø og sociale forhold. Vi ser på krav, værktøjer og best practice i det svære arbejde med at holde styr på forhold, man ikke selv bestemmer over.

18.06.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia Rønne er første og eneste virksomhed med Svanemærket på Bornholm

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik