Rambøll – Årets grønne indkøber 2018

I løbet af det seneste år har Rambøll sikret flere svanemærkede møbler og endnu et svanemærket rengøringsselskab på det danske marked – og været med til at vække andre virksomheders interesse for miljømærkerne. Derfor løb Rambøll i år med titlen som årets grønne indkøber i Netværk for Miljømærket indkøb.

”I gør det så godt, at det faktisk er anden gang, at Rambøll hyldes som årets grønne indkøber.” Sådan lød det fra Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, da Rambøll blev kåret som årets grønne indkøber 2018 i Netværk for Miljømærket indkøb.

Prisen gives til et medlem, der har gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til og øge efterspørgslen efter miljømærkede produkter og serviceydelser. Og det har Rambøll med sit målrettede og strategiske arbejde med miljømærkede indkøb i høj grad gjort.

I løbet af det seneste år har Rambøll nemlig været drivkraften bag to nye certificeringer af hhv. et rengøringsselskab og en møbelproducent – certificeringer, der ikke blot kommer Rambøll til gode, men også andre medlemmer i Netværket og skubber markedet i en mere bæredygtig retning.

Især virksomhedens strategiske partnerskab med den danske møbelproducent, Holmris B8, var en af grundene til, at Rambøll blev valgt som årets medlem:

”Resultatet blev ikke bare nye kontorborde til Rambøll, men også et større udbud af svanemærkede møbler til andre virksomheder. Samtidig vakte omtalen stor interesse i markedet, og sjældent har vi haft dialog med så mange interesserede møbelproducenter,” siger Martin Fabiansen.

Handling bag ordene
Bag Rambølls indsats ligger en engageret og målrettet virksomhedsstrategi. For som rådgiver på miljøområdet har Rambøll en målsætning om, at virksomhedens egne indkøb skal være miljøvenlige.

”Det er anden gang, at vi bliver kåret som årets medlem, og det betyder meget for os, at vi kan bevise, at Rambøll er i stand til at ’walk the talk’ og arbejde målrettet mod at skabe et større udbud af miljømærkede produkter”, siger Kate Hesager, der er direktør for globale indkøb i Rambøll.

Fire nye netværksmedlemmer

Rambøll har været medlem af Netværk for Miljømærket indkøb, siden det blev stiftet i 2012. Virksomheden øger løbende sin andel af miljømærkede indkøb – og har inden for det seneste år øget andelen inden for hotel & konference, møbler og tryksager. Og så har Rambøll sammen med netværkets øvrige medlemmer inspireret flere andre virksomheder til at følge trop:

- Rambøll har ikke bare været med til at inspirere møbelproducenter, men også andre store danske virksomheder, der i lighed med Rambøll ønsker at være med til at skubbe på den bæredygtige udvikling. Således har netværket over det sidste halve år fået fire nye medlemmer – nemlig Tivoli, Coop, ISS og Ørsted, fortæller Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

11.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Ny byggevareforordning vedtaget - Svanemærket og EU Ecolabel kan fortsat benyttes

08.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Greenwashing og greenhushing – tekstilbranchen kæmper med grøn omstilling

26.03.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital reducerer CO2-belastning på fødevareindkøb med 58 %

18.03.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Netværk for Miljømærket indkøb Årskonference 2024

07.03.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Nyt videncenter for grønnere indkøb ser dagens lys