Quantafuel vinder ’Plastprisen 2022'

BASF’s strategiske partner i Skive Quantafuel har vundet Plastindustriens Plastprisen 2022. Quantafuels administrerende direktør Lars Rosenløv modtog prisen torsdag aften i København.

23.05.2022

Sponseret

BASF

Quantafuel, der for nylig nåede Proof-of-Concept (PoC) på sin fabrik i Skive, Danmark, blev nomineret til prisen af BASF for sin innovative evne til at anvende blandet husholdningsplastaffald til en olie, der kan bruges til at producere nye produkter af høj kvalitet. Ved kemisk genanvendelse af plastaffald producerer Quantafuel en erstatning for fossil olie og reducerer CO2-udledningen med op til 50 % sammenlignet med forbrænding.

”Det er en stor ære at blive anerkendt for det vigtige arbejde, vi udfører. Tak til alle i branchen, der stemte på os, det betyder meget. Dette ville aldrig være muligt uden den fantastiske indsats fra alle mine kolleger hos Quantafuel. Jeg er så stolt over at være en del af et team, der er så dedikeret og fokuseret på at gøre en forskel. Det betyder også meget for mig personligt at modtage denne pris i mit hjemland på et tidspunkt, hvor Quantafuel indtager en førende position på det danske affaldsmarked. Det er en kæmpe motivation for os alle at se, at vores teknologi kan hjælpe Danmark og andre europæiske lande med at nå deres ambitiøse genbrugsmål. Sidst, men ikke mindst, skal jeg sige tak til BASF for den store opbakning, samarbejde og støtte,” siger Quantafuels administrerende direktør Lars Rosenløv.

”Som Quantafuels strategiske partner i Skive er vi meget begejstrede for, at de har modtaget den ’Plastprisen 2022’. Udviklingen af ​​ny teknologi til genanvendelse af plast er kompleks, men afgørende for at nå Danmarks ambitiøse mål om at genanvende 60 % af alt indsamlet plastaffald i 2030. Vi mener, at kemisk genanvendelse supplerer mekanisk genanvendelse, da de to tilgange tilsammen kan øge den samlede mængde af genbrugsplast og bringe os tættere på dette mål,” siger Mark Meier, VP BASF Nordic/Baltic.

Fra affald til en værdifuld ressource
Quantafuels pyrolyseteknologi opgraderer plastaffald til virgin grade pyrolyseolie, da polymererne nedbrydes til deres originale oliebaserede byggesten i processen.

Olien, som Quantafuel producerer, tjener som erstatning for fossil olie og sendes til BASF. BASF bruger pyrolyseolien i produktionen af ​​CcycledTM-produkter. Andelen af ​​genanvendte råvarer tildeles det enkelte produkt efter en certificeret ’massbalance’-proces. BASF’s kunder bruger disse produkter til at fremstille en bred vifte af højkvalitets plastprodukter lige fra fødevareemballage til termobokse for temperaturfølsomme lægemidler som Covid-vacciner, der skal opbevares ved -20 til -70°C grader under transport.

09.08.2023BASF

Sponseret

Genanvendte bildæk bliver til nye cykeltasker

10.05.2023BASF

Sponseret

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

25.04.2023BASF

Sponseret

Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

31.03.2023BASF

Sponseret

International iværksætterkonkurrence: Jagten på arvtageren til den plantebaserede laksebøf er i fuld gang

25.01.2023BASF

Sponseret

Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

08.07.2022BASF

Sponseret

BASF Venture Capital investerer i Climentum Capitals første fond