Privatchauffør ud og hjem?

En test på et nyt samarbejde mellem NT og AKKC med en kulturbillet giver dig i marts og april mulighed for at køre med bus og tog til specialpris. Testen skal få flere udenfor Storaalborg til at nyde både transport og liveoplevelsen og samtidig gøre lidt godt for klimaet.

Lad bilen stå og prøv noget nyt hvis du skal til AKKC’s kulturforestillinger i marts og april! Prøv at slippe for at lede efter en parkeringsplads, nyd en ekstra drink til koncerten, sid og flet fingre, have øjenkontakt når I snakker, slap af og nyd turen uden rattet i hænderne – med andre ord, lad andre køre for dig – du kan få privatchauffør på! Har du en billet til en kulturoplevelse i marts og april, så kan du både spare penge, hvis du bor i byerne udenfor Storaalborg og afprøve, om det der med tog og bus måske ikke er så tosset endda, selvom bilen holder uden for. Potentielt drejer det sig om over 20.000 kulturgæster, der bor udenfor Storaalborg, og som har billet til en kulturforestilling i marts og april.

Det sker under overskriften ”Sammen om en grønnere kultur”. AKKC vil i de to måneder sammen med NT forsøge at sætte fokus på, hvor dejligt det er at tage bus eller tog til kulturforestillinger.

- Det er simpelthen så dejligt, allerede under transporten at kunne fokusere på den liveoplevelse, der venter forude i stedet for at have ansvaret for rattet, parkering, kø, betaling og andre ting, der knytter sig til, at du selv kører. Vi læner os jo nærmest op ad trafikknudepunktet for bus og tog på Kennedy Plads, det tager kun et par minutter fra koncertsalen, og bruger du offentlig transport, så sparer du også byen for biler og kloden for lidt CO2, og bliver en lille hverdagshelt, smiler Jan Kvistborg, bæredygtighedschef i AKKC. 

Mange er ikke vant til at tage tog og bus, måske fordi de ikke tænker over de store fordele det giver, specielt på en festlig koncertaften til f.eks. Jonah Blacksmith, Den Grå Side, Tobias Rahim, Smokie eller Anders Matthesen. Der tilbydes en favorabel specialbillet til i alt 19 kulturforestillinger, hvor man i marts og april kan købe en returrejse for 60 kroner. Kommer man f.eks. fra Hjallerup, Nibe, Skørping, Svenstrup så er der allerede her sparet, og fra f.eks. Brønderslev, Hobro, Hjørring eller Frederikshavn, er det et ekstra godt tilbud, hvis du vælger tog eller bus.

- Vi har god erfaring med samarbejder af denne type med andre kulturinstitutioner i Nordjylland. Det er vores erfaring med den her type samarbejder, at nordjyder, der ikke tidligere har opfattet vores busser og tog som et alternativ til bilen, får øjnene op for, at den gode oplevelse allerede starter i bussen eller toget. Det er både praktisk og rigtig hyggeligt at rejse sammen og sidst men ikke mindst, så bidrager det til den grønne dagsorden, siger Mette Henriksen, Chef for Kunder & Salg i NT.
Billetten købes i appen NT Billet eller på hjemmesiden NTbillet.dk under Specialbilletter. Man kan købe billetten en uge før forestillingen, og den betales med kort eller MobilePay. Nemt, sikkert og behageligt og indtil videre i marts og april. Derefter evaluerer NT og AKKC resultaterne og håbet er, at erfaringerne kan danne grundlag for en mere varig løsning i AKKC men også for andre kulturinstitutioner i Aalborg og NT’s øvrige dækningsområde.

PRAKTISKE INFO

• NT og AKKC forsøger sammen i marts og april til i alt 19 kulturforestillinger at nudge kulturpublikummet til at tage bus og tog. 
• Billetten købes i appen NT Billet eller på hjemmesiden NTbillet.dk begge steder under Specialbilletter. Har du ikke app’en på din telefon så kan den nemt downloades i App Store (iPhones) eller Google Play (Android-mobiler).
• Billetten koster 60 kr. tur/retur og kan benyttes i alle NT’s busser og NJ’s tog (RE69, RE75 og RE76) i Region Nordjylland (Billetten kan IKKE benyttes i DSB og Arriva Tog).
• Billetten er gyldig, hvis den fremvises sammen med en gyldig billet til forestillingen i AKKC.
• Billetten kan købes en uge før forestillingen og gælder på dagen 4 timer før forestillingen og til kl. 02.00 om natten.
• Forsøgsprojektet sker i dialog med Aalborg Kommunes klima- og miljøudvalg i arbejdet med at reducere biler og CO2 belastningen i Aalborg.
• CO2-forbruget pr. km er for bus 27 gram, tog 37 gram og benzinbil 129 gram, så med andre ord sparer du 75% CO2 pr. kørt kilometer, hvis du vælger bussen i stedet for benzinbilen.

11.04.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

NET ZERO-konference skal bidrage til handling

08.02.2024Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC er klar med nyt klimaregnskab

05.09.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

AKKC sætter trivsel på dagsordenen med ny konference

03.08.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Besøgende fra hele verden sætter kurs mod Aalborg

27.02.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Privatchauffør ud og hjem?

26.01.2023Aalborg Kongres & Kultur Center

Sponseret

Sort bælte i grøn omstilling