Tillid er Danmarks velsignelse og forbandelse

Lene Andersen er forfatter, fremtidsforsker og filosof med et horn siden på den socialdemokratiske regering, som hun mener udnytter den høje tillid til at pakke borgerne ind i øget overvågning. I stedet for at vise, at der er en etisk forsvarlig vej i reguleringen af digital teknologi.

Den mest præcise måde at beskrive Lene Andersen på er som et leksikon læst op som lydbog. Eller Wikipedia på shuffle. Hver gang man tror, at pointen nærmer sig sin afslutning, åbner hun et nyt kapitel.

Aksiomatisk møder Lene Andersen i et henkastet kontor på fjerde sal i hjertet af København. Bøger vokser ud fra borde, gulve og reoler som mos og svampe i en fugtig skovbund. Majoriteten har hun skrevet selv.

Lene Andersen er forfatter, fremtidsforsker og filosof med et horn siden på den socialdemokratiske regering, som hun mener udnytter den høje tillid til at pakke borgerne ind i øget overvågning.

Og netop overvågningen forhindrer os I sidste ende i at realisere de nordiske landes enorme potentiale for at vise Kina og USA, at der er en tredje og etisk forsvarlig vej i reguleringen af digital teknologi

I efteråret kunne Lene fejre 10 års jubilæum med udgivelsen af det femte og sidste bind i hendes hovedværk Baade-Og.

Titlen er et svar på filosoffen Søren Kierkegaards kendte bog Enten-Eller fra 1843. Og ligesom Kierkegaard skrev under synonym, er Baade-Og udgivet under Lene Andersens pseudonym Jesper Knallhatt. Hele serien på i alt 2.340 sider kan i anledning af jubilæet nu læses gratis på Lene Andersens hjemmeside.

Tredje udsendelse i podcastserie
Lene Andersens tanker om tillid er tredje podcast i en serie udgivet af Aksiom i samarbejde Viegand Maagøe, som er en førende konsulentvirksomhed inden for strategisk bæredygtighed, kommunikation og effektiv udnyttelse af energi og ressourcer i erhvervslivet, industrien og til forbrugerne. Hør første afsnit i serien her og det andet her.

Serien, under navnet Aksiomatisk, tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling, og vil udkomme som en del af CSR Agendaen i de kommende uger.

Et aksiom er et begreb fra filosofiens verden og betyder grundsætning, som accepteres uden bevis. Målet er at sætte fokus på de påståede sandheder, som florerer i samfundet: Eksempelvis at økonomiske vækstrater er det sande parameter for civilisationens fremskridt, og at digital teknologi altid er at foretrække frem for analoge løsninger.

Tanken er, at lytterne ved at tage stilling til samfundets omstillinger øger deres viden og derfor også mulighed for handling.

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

3 ting du skal glæde dig til med ‘Green Claims’ Directive

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Grønt, bæredygtigt, klimavenligt … Du må ikke lyve

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Er du klar? EU vil sætte din virksomheds grønne påstande under lup

04.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

27.11.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Hvordan elektrificerer man fødevareindustrien?

24.11.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Dyk ned i ESG og bliv klogere på, hvad der gemmer sig bag de tre bogstaver