Podcast: Novo Nordisk og ”Circular for zero”

Bæredygtig Business’ vært Steffen Max Høgh går i dybden med nogle af de store, danske virksomheders ambitiøse klimastrategier. I denne episode dykker han nærmere ned i Novo Nordisk strategi ”Cicular for zero". Lyt med og læs mere her.

I sidste episode af podcasten hørte vi om Velux klimastrategi, og denne uge kan du høre om Novo Nordisk’ strategi ”Circular for zero”, når vært Steffen Max Høgh interviewer Dorethe Nielsen, som er VP for Corporate Environmental Strategy i den globale lægemiddelvirksomhed.

Dorethe Nielsen fortæller om, hvordan Novo Nordisk brugte flere måneder på at skabe strategien, hvor et af delmålene er, at Novo Nordisk bliver CO2-neutrale i 2030. Det var en god og omfattende proces, som involverede både medarbejdere og topledere på tværs af organisationen. Både dem, der var med på idéerne og dem, der var skeptiske.

Strategien har tre fokusområder:

  • Novo Nordisk’ egen produktion af for eksempel insulin, der skal være mere bæredygtig og det de selv indkøber, f.eks. råvarer eller IT-udstyr, som helst skal være miljømærket
  • Driften hvor Novo Nordisk blandt andet arbejder på at minimere vandforbrug og energiforbrug
  • Leverandørerne som gerne skal bruge grøn strøm, når de producerer/leverer varer til Novo Nordisk – det batter, når man har 60.000 leverandører

HOLMRIS B8, hvor Steffen Max Høgh er CSR-direktør, og som leverer møbler til Novo Nordisk, har allerede taget udfordringen op:

”Der er jo mange områder, vi kunne sætte ind på, men vi har valgt at gøre en indsats for at bruge grøn strøm, blandt andet fordi I insisterer på, at jeres leverandører bruger grøn strøm”, siger Steffen til Dorethe Nielsen.

Hør mere om ”Circular for zero” i denne podcast. Og i øvrigt: Små og mellemstore virksomheder, der tror at bæredygtighed er forbeholdt store virksomheder, kan med fordel lytte med og få gode tips til, hvad man selv kan gøre for at få en mere bæredygtig virksomhed.

Lyt til podcasten her.

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

01.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

20.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

07.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

25.01.2024SustainBusiness

Sponseret

Biasbevidst ledelse med Christina Lundsgaard Ottsen