Podcast: Kan AI og ny teknologi redde verden?

Hvordan kan AI eller andre, nye teknologier hjælpe med løse nogle af de store problemer, verden står overfor? Tekniklegenden Preben Mejer mener faktisk, at vi ikke kan redde verden uden Kunstig Intelligens. Hør hvorfor i Bæredygtig Business…

Når du hører om begrebet AI – Kunstig Intelligens – tænker du måske på filmen Terminator, hvor maskinerne er blevet klogere end mennesker og ”overtager” jorden. Er det et skrækscenarie, vi skal være nervøse for? Steffen Max Høgh, vært i Bæredygtig Business, er en smule bekymret for AI, han vil gerne forstå hvad der er op og ned. Så han taler i dag med Preben Mejer, såkaldt teknologi-guru, om alle aspekter af AI og andre nye teknologiske gennembrud, vi allerede ser nu eller kommer til at se inden for kort tid.

Preben Mejer er lidt af en legende inden for teknologi og IT. Han er vild med IT og teknik, og udover at han har oprettet Innovation Lab, har han altid opsøgt og testet teknologiske platforme. Han er CEO i Radr, som rådgiver virksomheder og det offentlige om IT-baserede muligheder, og han forstår teknologi. Men han er, med egne ord, mest optaget af, hvad man kan bruge det til, og hvor man skal være på vagt overfor ny teknologi. En god portion skepsis har altid været en del af Mejers tankegang.

I podcasten kommer vi omkring et væld af teknologier, såsom Digitale Assistenter, Kuratering, Digitale Tvillinger, Kvantecomputing, Blockchain, GPT-3 og Ambient Computing.

Men det mest fremtrædende emne i dagens podcast er AI - Kunstig Intelligens - og de scenarier, Preben Mejer skitserer for fremtidens AI. Du kan høre om for eksempel ”Generel, bred AI”, ”Super AI” og ”Snæver AI”. Og så kan du høre, hvorfor både Preben Mejer og Steffen Max Høgh mener, at det etiske aspekt er enormt vigtigt, når vi taler om AI.

Lyt til podcasten her.

29.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Bæredygtighedsbarometer 2024 for SMV’er

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

01.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

20.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

07.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre