Podcast: Et kig til fremtiden med Velux’ Ingrid Reumert

Der er ambitiøse virksomheder, som lover at overholde 1.5 graders målet. Og så er der Velux. De kigger ikke kun fremad, men også tilbage på al den CO2, de har udledt gennem tiden. Lyt med og bliv klogere Velux og deres store klimaambitioner her.

De fleste virksomheder er efterhånden klar over, at den grønne omstilling er pinedød nødvendig for både klimaet og for bundlinjen. Derfor er mange af dem begyndt at kigge nøje på den CO2, de udleder. Men Velux går et skridt længere, og det kan du høre mere om i denne udgave af Bæredygtig Business, hvor chef for Bæredygtighed i Velux, Ingrid Reumert, er gæst hos Steffen Max Høgh.

Velux kigger ikke kun frem, men også tilbage! Og de lover at være klimaneutrale i 2041, 100 år efter de startede deres produktion af ovenlysvinduer, som de er mest kendte for. Velux befinder sig dermed i en lille, eksklusiv klub på 407 virksomheder i hele verden, som har forpligtet sig til at overholde ”1.5 graders scenariet”.

Men hvordan i alverden griber man det an? Og hvad med alle underleverandørerne til Velux, som de køber stål og glas af?

”Det kræver, at man arbejder tæt sammen med sine leverandører og får styr på sin leverandørkæde”, siger Ingrid Reumert, og forklarer, at Velux ikke kun har fokus på Scope 1 og 2, men allerede er i gang med Scope 3.

Kort fortalt er Scope 1 det virksomheden selv forbruger og udleder, Scope 2 er det, de indirekte udleder via f.eks. den el eller fjernvarme, de bruger. Og Scope 3 – den svære - er den indirekte udledning fra leverandørerne. Og heri ligger der et kæmpe arbejde i at forstå – og håndtere – hele værdikædens udledning.

”Jeg bliver helt forpustet”, udtaler Steffen Max Høgh, som fortæller, at design og indretningsvirksomheden HOLMRIS B8 er i gang med at kigge på Scope 1 og 2, men synes det er vanvittigt svært med Scope 3. For hvordan skal de vide, hvilke materialer der eventuelt er i de brugte møbler, de donerer videre?

Lyt til dagens udgave af Bæredygtig Business, hvor Ingrid Reumert deler rundhåndet ud af gode råd og Velux’ erfaringer med at blive CO2 neutrale.

Lyt til podcasten her.

30.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Trendspotting med Tania Ellis

23.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Sustain Report og de syv små greenwashing-synder

16.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Green Claims bliver en gamechanger

02.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Tre gode løsninger fra Green Innovation Week

26.10.2023SustainBusiness

Sponseret

Kan reklamebranchen være bæredygtig?

19.10.2023SustainBusiness

Sponseret

Carlsberg og Bæredygtighed med Simon Boas Hoffmeyer