Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam

Strategisk kommunikation med fokus på CSR og samfundsansvar har ændret sig markant i løbet af de sidste 10 år. Før troede virksomhederne ikke, at forbrugerne var interesserede i emnet. Nu ved de fleste, at CSR-kommunikation er et must!

Line Schmeltz Dam er Docent på DMJX og gæst i podcasten Bæredygtig Business, hvor vært Steffen Max Høgh afdækker, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling. Dagens emne er kommunikation, og hvordan du som virksomhed rammer kunder og medarbejdere med de helt rigtige budskaber inden for strategisk CSR.

Line Schmeltz Dam besluttede sig i 2009 for at skrive en Ph.d. om det strategiske perspektiv på CSR. Hun så, at flere og flere virksomheder arbejdede med CSR, men ikke fortalte om det, fordi de ikke troede, forbrugerne var interesserede i emnet. Oveni det syntes virksomhederne, at det var et svært emne at kommunikere.

Da Line gik i gang, fik hun tilmed at vide, at det ikke var det klogeste valg at skrive Ph.d. om, fordi det nok var ”noget af en døgnflue”. Men det var dengang. Nu er strategisk kommunikation omkring CSR og bæredygtighed et must. Ikke kun overfor kunder, men i særdeleshed også overfor medarbejdere. For det betyder i stigende grad meget for især de yngre og nyuddannede medarbejdere, hvad deres arbejdsplads gør for bæredygtighed og CSR.

Det handler blandt andet om kommunikere et budskab, de kan forstå. At de virksomheder, der lykkes bedst, er dem, der udvikler decideret undervisningsmateriale, som bliver distribueret på f.eks. skoler og gymnasier og at de virksomheder, der bruger CSR i alle afdelinger og uddanner medarbejderne internt, er dem, der lykkes bedst. I podcasten kommer vi også ind på strategiske partnerskaber, branding, communities, sundhedsinitiativer og Corporate Volunteering.

Lyt til Podcasten her: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/s6e4-csr-kommunikation-med-line-schmeltz-dam

29.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Bæredygtighedsbarometer 2024 for SMV’er

09.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Sustainable Finance i Danske Bank

01.04.2024SustainBusiness

Sponseret

Podcast: “Not in my backyard” – med Mads Nyvold

20.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Fremtidens værdikæder – med Alis Sindbjerg Hinrichsen

07.03.2024SustainBusiness

Sponseret

Er Kina ved at overtage verdensherredømmet?

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre