Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering

Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.

Får du julelys i øjnene, når du hører om affald, kildesortering, genanvendelse og vil du blive klogere på EU's nye regler på affaldssorteringsområdet, så er det her episoden for dig. Her kan du møde en ekspert på området, nemlig Leise Marud, som er Bæredygtighedschef i Stena Recycling, Nordens største genvindingsvirksomhed.

Vi taler om både det nære og håndgribelige samt om det overordnede - affald, genbrug, genanvendelse, sortering, deponi, afbrænding, og hvordan Danmark klarer sig på området i forhold til andre lande i EU. Og så taler også om elbilsbatterier – også kaldet lithiumbatterier, som både er svære at genbruge og svære at slukke, hvis de brænder. Hør hvordan Stena er med til at løse det problem.

Du kan også høre, hvordan Stena Recycling har involveret medarbejderne, som har haft masser af gode idéer til hvordan virksomheden kan blive bedre til bæredygtighed, og hvordan idéerne er blevet implementere. Samtidig har Stena Recycling sendt medarbejderne på en bæredygtighedsuddannelse, der virkelig har rykket ved deres bevidsthed og viden på området.

Vi taler også om, at der er penge i genanvendelse af virksomhedernes produktionsaffald. For eksempel kan de hente store værdier ved at sortere jern og metal, og gøre det nøje. Blander man f.eks. aluminium og messing, mister det sin værdi. Men hver for sig kan det være mange penge værd.

Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering og genanvendelse – lyt med her

19.02.2024SustainBusiness

Sponseret

Rundrejse i Danmark skal gøre klimajournalistikken bedre

25.01.2024SustainBusiness

Sponseret

Biasbevidst ledelse med Christina Lundsgaard Ottsen

18.01.2024SustainBusiness

Sponseret

Byggebranchens bæredygtige udfordringer

15.12.2023SustainBusiness

Sponseret

Magnus Barsøe (S) vil tage action i EU

30.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Trendspotting med Tania Ellis

23.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Sustain Report og de syv små greenwashing-synder