På forkant i branchen: Flowerings blomster understøtter EU’s nye ESG-krav

I forlængelse af at EU’s første trin i bæredygtighedsrapportering træder i kraft den 1. januar 2024, fylder begrebet ESG (Environment, Social og Governance) mere og mere blandt virksomheder, og her er Flowering.dk på forkant i blomsterbranchen.

ww.flowering.dk .

Fra januar 2024 træder EU’s nye bæredygtighedsrapporteringsdirektiv, CRSD, i kraft. De første der rammes af de nye krav fra EU, er store børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte i januar 2024, hvorefter børsnoterede og ikke-børsnoterede virksomheder med mere 250 ansatte og små børsnoterede virksomheder rammes af kravene fra henholdsvis 1. januar 2025 og 1. januar 2026.

En besparelse på 35%  

Blomstervirksomheden Flowering fik tilbage i foråret 2023 gennemført en dybdegående komparativ livscyklusanalyse på samtlige af virksomhedens aktiviteter. Livscyklusanalysen er foretaget af et dansk teknologisk institut, og har til formål at fastlægge og konkretisere virksomhedens CO2-aftryk og forbruget af fossile brændstoffer sammenlignet med konventionelle blomster. Af analysen fremgik det, at Flowerings blomsters CO2-aftryk er 35% lavere end konventionelt dyrkede blomster.

”Livscyklusanalysen har ikke kun betydning for os, men også for alle de virksomheder, der anvender Flowering som blomsterleverandør. I dag er der nemlig et stigende krav til dokumentation og rapportering af virksomhedernes aktiviteter, og netop her kan vi bidrage positivt til andre virksomheders ESG-rapportering med let tilgængelig og dokumenteret forbrugsdata” - Johan Vang Wildt, Co-Founder af flowering.dk

Den grønne omstilling i fokus

Dette understreger en væsentlig pointe. For siden første dag har den grønne omstilling placeret sig øverst på virksomhedens prioriteringsliste. Glæden ved at sende eller modtage blomster skal være til glæde for vores verden og naturen.

Grundstenene til Flowering.dk blev lagt i 2020. Her var det især ønsket om at skabe en blomstervirksomhed, der skulle tage højde for de mange klimaproblematikker, der eksisterer i den øvrige blomsterbranche, som var drivkraften.

For at imødekomme det ønske er overskudsblomster blevet anvendt i virksomhedens blomsterbuketter siden dag ét. Overskudsblomster spiller fortsat en væsentlig rolle i blomsterbuketterne, hvor der siden er blevet tilføjet miljøcertificerede blomster og blomster fra danske blomsteravlere.

Danmarks største arbejdsplads har Flowering.dk som blomsterleverandør

Flere virksomheder har sidenhen sluttet sig til Flowering.dk, og for nylig bød Flowering blandt andet Danmarks største arbejdsplads, Københavns Kommune, velkommen om bord på rejsen mod en grønnere og bæredygtig omstilling som hovedleverandør til deres 45.000 medarbejdere.

Flowering tilbyder en gratis beregning på CO2-besparelsen ved virksomheders forbrug, når de handler blomster hos dem. Kontakt Flowering på info@flowering.dk og hør nærmere. Den komparative livscyklusanalyse kan læses i sin helhed her.

10.10.2023Flowering ApS

Sponseret

På forkant i branchen: Flowerings blomster understøtter EU’s nye ESG-krav

30.05.2023Flowering ApS

Sponseret

Første komparative livscyklusanalyse i blomsterbranchen: Flowerings blomster har et markant lavere klimaaftryk end konventionelle blomster

04.04.2023Flowering ApS

Sponseret

En buket til gavn for miljøet

14.09.2022Flowering ApS

Sponseret

Hvordan kan vi i blomsterindustrien sørge for tage et større samfundsansvar?

08.07.2022Flowering ApS

Sponseret

Et samarbejde til fordel for pigers rettigheder