Hvordan kan vi i blomsterindustrien sørge for tage et større samfundsansvar?

Det er ikke ukendt blandt personer i blomsterbranchen, at de forskellige led i blomsterindustrien kan være store miljøsyndere. Der bliver genereret store mængder af blomsterspild, hvor blomster, som stadig har et stort potentiale, bliver smidt ud.

Dansk blomstermark .

Det store spørgsmål er, hvordan kan man gøre op med det store blomsterspild samt det CO2-udslip som opvarmede drivhuse generer?

Det er netop det, blomstervirksomheden Flowering er sat i verden for.

Virksomhedens slogan af miljøet for miljøet vidner om, at miljøet er en stor faktor i skabelsen af deres buketter, og dette bekræftes også af buketternes samlede betegnelse, Miljøbuketten, som består af tre blomsterkomponenter – overskudsblomster, danske blomster og miljøcertificerede blomster. Alle blomstertyper som tager hensyn til miljøet.

”For at vi på bedstevis kan undgå blomsterspild i blomsterindustrien, har vi eksklusive aftaler med blomstertransportører, som sælger blomster til fysiske blomsterbutikker. I de fysiske blomsterbutikker er salget ofte mindre end lageret, hvilket betyder, at ellers friske blomster ikke bliver solgt og derfor smidt ud, selvom friskheden er høj og potentialet stort.  Det overskud tager vi kærligt hånd om” udtaler Johan Vang Wildt, Co-Founder.

En anden ting som sidestilles med miljø- og klimaspørgsmålet, er alt det CO2, som transport udleder. Derfor er det højt på Flowerings prioritetsliste at vælge danskdyrkede blomster, så de kan minimere transporten, og CO2-udslippet, fra jord til bord. De danske blomster, som ender i Flowerings blomsterbinderi i Birkerød, kommer fra gartnerier der dyrker deres blomster så naturligt som muligt. 

”Dog er der ingen fidus i at købe lokalt, hvis blomsterne er produceret i opvarmede drivhuse. Flere undersøgelser viser, at én rose der er produceret i et opvarmet drivhus, har fem gange højere CO2-udslip end én rose produceret under naturlige forhold i Kenya og det er inklusiv CO2-udledningen ved transporten” – uddyber Johan.

For Flowering handler det om at vurdere, hvad der rent faktisk kan svare sig i forhold til at passe bedst muligt på miljøet. Det betyder, at når der ikke suppleres deres miljøbuketter yderligere med blomster fra miljøcertificerede gartnerier. Her gennemgår gartnerierne grundige undersøgelser, hvor alt fra brugen af kunstgødning og sprøjtemidler til, om de affaldssorterer og de ansattes arbejdsvilkår kontrolleres.

Der er tænkt over hver eneste detalje hos Flowering, og selvom at det kan føles som en dråbe i havet, så er det enhver forskel, som tæller i det helt store billede. ”Vi kan ikke 100% gøre op med det store blomsterspild og CO2-udslippet, men vi kan skære væsentligt ned på det. Det er dog, som så meget andet, en opgave, der skal løses i fællesskab” afrunder Johan. 

10.10.2023Flowering ApS

Sponseret

På forkant i branchen: Flowerings blomster understøtter EU’s nye ESG-krav

30.05.2023Flowering ApS

Sponseret

Første komparative livscyklusanalyse i blomsterbranchen: Flowerings blomster har et markant lavere klimaaftryk end konventionelle blomster

04.04.2023Flowering ApS

Sponseret

En buket til gavn for miljøet

14.09.2022Flowering ApS

Sponseret

Hvordan kan vi i blomsterindustrien sørge for tage et større samfundsansvar?

08.07.2022Flowering ApS

Sponseret

Et samarbejde til fordel for pigers rettigheder