Første komparative livscyklusanalyse i blomsterbranchen: Flowerings blomster har et markant lavere klimaaftryk end konventionelle blomster

Ny komparativ livscyklusanalyse fra et dansk godkendt teknologisk institut viser, at Flowerings blomster gør en betydelig forskel for klimaet ift. CO2 og forbrug af fossile ressourcer sammenlignet med konventionelle blomster. Analysens resultater offentliggøres i branchens første komparative livscyklusanalyse, der netop er udkommet i dag.

Et dansk godkendt teknologisk institut har gennemført en omfattende komparativ livscyklusanalyse på samtlige af blomstervirksomheden Flowerings aktiviteter. Formålet med analysen er at fastlægge og konkretisere forskellen på virksomhedens blomster sammenlignet med konventionelle blomster. Analysen fastlægger, at Flowerings blomster har et klimaaftryk, der er 35% lavere end konventionelt dyrkede blomster målt på CO2. Besparelsen opstår ved Flowerings blomstersortiment, da virksomheden nøje udvælger, hvilke blomstertyper der indgår i deres buketter. Virksomheden benytter udelukkende miljøcertificerede blomster, danske blomster og friske overskudsblomster.

Grundstenene til Flowering blev lagt i 2020. Her var det især ønsket om at skabe en blomstervirksomhed, der skulle tage højde for de mange problematikker, der eksisterer i den øvrige blomsterbranche, som var drivkraften. For at imødekomme det ønske er overskudsblomster, siden første dag, blevet anvendt i Flowerings buketter. Overskudsblomster spiller forsat en væsentlig rolle i Flowerings blomsterbuketter, der siden har tilføjet miljøcertificerede blomster og blomster fra danske blomsteravlere til sortimentet.

Første komparative livscyklusanalyse
Flowerings livscyklusanalyse er den første offentlige tilgængelige af sin slags i blomsterbranchen i Danmark. Det betyder, at Flowering er den første danske blomstervirksomhed, som kan dokumentere deres klimaaftryk målt på blomsterniveau. 

“Vi er utroligt stolte og ydmyge over at være de første, der har gennemført og offentliggjort en komparativ livscyklusanalyse af vores blomster foretaget af et dansk godkendt teknologisk institut. Denne milepæl markerer vores engagement i at drive en mere bæredygtig forretning og tage ansvar for vores miljøaftryk, samtidigt med at den også bekræfter, at vi er på rette spor. Vi håber, at vores initiativ kan være starten på en stor grøn transformation i blomsterbranchen, hvor vi alle stræber efter mere bæredygtig og ansvarlig produktion og forretningsførelse” udtaler Johan Vang Wildt, COO og medstifter af Flowering.

Livscyklusanalysen har ikke kun betydning for virksomheden selv, men også for alle de virksomheder, der anvender Flowering som blomsterleverandør. I dag er der nemlig et stigende krav til dokumentation og rapportering af virksomhedernes aktiviteter, og netop her kan Flowering bidrage positivt til virksomheders ESG-rapportering.

Analysen er offentliggjort i dag og kan læses her.

10.10.2023Flowering ApS

Sponseret

På forkant i branchen: Flowerings blomster understøtter EU’s nye ESG-krav

30.05.2023Flowering ApS

Sponseret

Første komparative livscyklusanalyse i blomsterbranchen: Flowerings blomster har et markant lavere klimaaftryk end konventionelle blomster

04.04.2023Flowering ApS

Sponseret

En buket til gavn for miljøet

14.09.2022Flowering ApS

Sponseret

Hvordan kan vi i blomsterindustrien sørge for tage et større samfundsansvar?

08.07.2022Flowering ApS

Sponseret

Et samarbejde til fordel for pigers rettigheder