På Frelsens Hær-lejr sover enlige forældre og børn i eksklusivt hotelsengetøj

På Frelsens Hærs familielejr kan enlige forældre og deres børn holde en både spændende og afslappende ferie – og om natten kan familierne sove i lækkert hotelsengetøj, der udlånes og vaskes af Berendsen som støtte til formålet.

Danmark har flest enlige forældre i EU – og nogle har ikke råd til at tage på sommerferie

En undersøgelse viser, at i næsten en tredjedel (29,6 %) af alle børnefamilier i Danmark er der kun én forælder – det gør Danmark til det land, der har den største andel af enlige forældre i EU. Selvom tallene kan afspejle, at vi er et velstående land, hvor mange familier kan klare sig med kun én indkomst, så gemmer virkeligheden også på en del udsatte enlige forældre, som har en økonomisk trængt hverdag. For dem er der ikke overskud i budgettet til de spændende udflugter og gode oplevelser, som alle forældre ønsker at give deres børn. Derfor holder Frelsens Hær i uge 28 en familielejr for 150 enlige forældre og børn, som i år ellers ikke har råd til at tage på sommerferie.

Flere forældre, der deltager på lejren, står udenfor arbejdsmarkedet og skal forsørge 2-3 børn alene. I stedet for at de bare skal bruge ferien hjemme i lejligheden, får forældrene lov at slippe hverdagens store ansvar og slappe af i 5 dage, hvor vi laver mad og underholder dem og børnene. Nogle børn føler sig måske usikre i skolen, men på lejren kan de afprøve forskellige sportsaktiviteter og kreative projekter, som giver dem succeser og nye venner. Vi oplever også, at de mere stille børn efter nogle dage tit åbner sig op og får nye venskaber og et hyggeligt samvær med deres forælder, nu hvor familien er på ferie. Dét er rørende at se", siger Jette Skov, CSR- og Marketingchef hos Frelsens Hær.

For Berendsens hotelvaskerier er sommeren højsæson – alligevel finder de også tid til at støtte Ungdommens Røde Kors' sommerferielejre med rent linned til stor glæde for Berendsens medarbejdere. Læs mere i artiklen her

Berendsen støtter med sengetøj, som giver de udsatte familier følelsen af hotelferie
I Danmark foretrækker især børnefamilier at holde ferie her i landet – i 2018 var Danmark feriedestinationen for 65 % af de danske familier med børn. Frelsens Hærs familielejr holdes også på en efterskole i Danmark – og Berendsen udlåner og vasker efterfølgende 150 sengesæt med lagner og pude- og dynebetræk som støtte til lejren. Som landets førende tekstilservicevirksomhed forsyner Berendsen størstedelen af de danske hoteller med komfortable, eksklusive og nyvaskede tekstiler – og det sengetøj, som Berendsen udlåner til Frelsens Hær, er af samme høje kvalitet, som både danske og udenlandske turister kan nyde på landets hoteller.

"Det var en kæmpe sten, der faldt fra vores hjerte, da Berendsen med det samme sagde ja til at låne os alle de sengesæt. Vi ved af erfaring, at mange udsatte forældre ikke kan overskue at tage deres eget sengetøj med på lejren – og hvis Frelsens Hær skulle købe alle de sengesæt og bagefter vaske dem på et møntvaskeri, ville det koste os mange tusinde kroner og uoverskueligt meget tid. De lækre, nyvaskede Berendsen-sengesæt højner kvaliteten af hele vores lejr og giver de udsatte familier den følelse af luksus i hverdagen, som vi andre mærker på en hotelferie. Berendsens støtte er vi så utroligt taknemmelige for", siger Jette Skov.

Denne sommer støtter Berendsen også De Gule Spejderes Korpslejr med deres kasserede tekstiler. Dét gavner både miljøet og Berendsens cirkulære økonomi. Læs mere her

Berendsen udlåner og vasker tekstiler som støtte til gode formål året rundt

At tage et socialt ansvar og hjælpe udsatte mennesker er en grundlæggende del af Berendsens DNA. Hele 7 af Berendsens vaskerier er virksomhedscentre, som samarbejder tæt med landets kommuner om at hjælpe mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet i job. Og Berendsen udlåner og vasker ikke kun om sommeren – men året rundt – tusindvis af tekstiler til velgørende og gode formål. Derfor er det også naturligt for dem at støtte Frelsens Hær.

"Ligesom landets medarbejdere lige nu ser frem til at holde sommerferie og få et velfortjent afbræk fra et travlt job – så trænger de udsatte, enlige forældre også til et pusterum fra en hverdag, hvor de må kæmpe med at få pengene til at strække måneden ud. Og deres børn fortjener at få en oplevelsesrig sommerferie fuld af gode minder, som de kan fortælle vennerne om, når de kommer tilbage i skolen. Derfor er vi utroligt glade for, at vi kan støtte Frelsens Hærs familielejr ved at lette dem for både de praktiske opgaver og udgifter til at indkøbe og vaske sengetøj", siger Henrik Luxhøj, Administrerende direktør hos Berendsen Danmark.

Berendsen vasker årligt over 20.000 stykker linned som støtte til Ronald McDonald Hus, hvor familier kan bo, mens deres alvorligt syge barn er indlagt på Rigshospitalet. Læs mere her

Fakta: På verdensplan har Frelsens Hær:

  • 461 herberger
  • 235 børnehjem
  • 180 ældrehjem
  • 96 krisecentre

Kilde: Frelsens Hær

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup