Overvældende interesse for foreningspulje

Overvældende interesse for Verdo’s foreningspulje har fået Verdo til at udvide puljen. Nu får endnu flere lokale foreninger støtte.

Tine Martlev Pallesen, kommunikations- og marketingchef, Verdo.

I alt 44 lokale, ikke-kommercielle foreninger, klubber og organisationer i Randers og Herning får i de her dage en god nyhed at varme sig på. De er nemlig blandt dem, som har fået del i Verdo’s foreningspulje på i alt knap 800.000 kroner.

Verdo havde oprindeligt sat 600.000 kroner på højkant med mulighed for, at hver enkelt forening kunne søge op til 20.000 kroner til et selvvalgt formål, men siden er det væltet ind med ansøgninger. I alt 160 lokale foreninger har søgt støtte fra puljen, og det har fået Verdo til at udvide puljen.

”Det har været svært for bedømmelsesudvalget at vælge mellem så mange ansøgninger. Langt de fleste har været væsentlige og relevante og indsendt af mennesker, som har noget på hjerte, og som brænder for lokalområdet. Derfor besluttede vi helt ekstraordinært at udvide foreningspuljen, så flere af de mange lokale ildsjæle kan få et velfortjent skulderklap,” forklarer Tine Martlev Pallesen, kommunikations- og marketingchef hos Verdo.

Der er stor variation blandt ansøgerne, men det har alligevel overrasket, hvor mange foreninger og organisationer med fokus på social bæredygtighed der har søgt om støtte, herunder flere nichefællesskaber, der gør noget særligt for de allermest sårbare i vores samfund.

Bedømmelsesudvalget har netop lagt vægt på at udvælge de foreninger, hvor donationerne understøtter det menneskelige og fællesskaberne – især de fællesskaber, som ellers ville have svært ved at få flyvehøjde.

”Man må bare sige, at det har gjort et stort indtryk. Nu er det jo første gang, vi går ud og støtter det lokale foreningsliv på den her måde, så vi er mægtig glade for at kunne være med til at anerkende det flotte engagement i de lokale foreninger, - også selvom der er mange flere, der fortjener anerkendelse,” siger Tine Martlev Pallesen.

For at sikre den bedst mulige udvælgelse er det et eksternt bedømmelsesudvalg bestående af Mette Bertelsen, chef for Eventsekretariatet i Randers Kommune, Axel Præstmark, chefredaktør på Randers Amtsavis og Thea Lyng Thomsen, direktør i Bæredygtig Herning, som har udvalgt de foreninger, der får støtte.

Læs mere om hvem, der har fået tildelt støtte her.

16.08.2023Verdo A/S

Sponseret

Nyt anlæg fra Verdo gør haveaffald til klimavenlig varme

31.03.2023Verdo A/S

Sponseret

Verdo og TLV-Forsyning i tæt samarbejde om overskudsvarme og sikker forsyning

22.03.2023Verdo A/S

Sponseret

Endeligt punktum i gamle varmesager

22.12.2022Verdo A/S

Sponseret

Overvældende interesse for foreningspulje

11.07.2022Verdo A/S

Sponseret

Nyt lade-hotspot indviet i Herning

08.07.2022Verdo A/S

Sponseret

Nyt anlæg skal levere varme til 2000 nye fjernvarmekunder