Overskudsvarme fra jernstøberiet omdannes snart til fjernvarme

Et varmeforbrug, der svarer til opvarmning af 175 parcelhuse, vil inden længe blive skaffet via overskudsvarme fra jernstøberiet Tasso i frederiksgade i Odense.

Opbygning af RECOOL genbrug af varme hos Tasso i Odense.

23.04.2014

Sponseret

Hanne Kronborg, Cronborg

https://www.youtube.com/watch?v=qQMOxIY6ujA&feature=youtu.beAnlægget er en RECOOL løsning, hvor varmen, via vekslercentral, sendes ud på nettet. Samme løsning er også etableret hos blandt andet Cocio og Arla i Esbjerg.

I mange projekter er det nødvendigt at løfte varmen til en højere temperatur, med varmepumpeteknologi, men, i dette projekt hos Tasso i Odense, er der så meget overskudsvarme ved høj temperatur, at varmen kan bruges direkte på nettet.

Fordelen er ikke kun, at der sendes overskudsvarme i fjernvarmenettet, men også at kølemaskinerne hos Tasso, står stille og ikke skal bruge strøm, for at sende varmen ud til fuglene, når varmen i stedet for kan bruges i fjernvarmenettet.

- Ved at udnytte overskudsvarme til fjernvarme, undgår vi, at store energimængder går tabt. Vi sparer dermed på ressourcerne og skåner miljøet. Dette er helt i tråd med både Fjernvarme Fyns og Tassos miljøpolitik. Størstedelen af de råvarer, som Tasso bruger i produktionen er genbrugsskrot, og udnyttelse af overskudsvarme fra støbejernsproduktionen kommer således i en naturlig forlængelse af Tassos grønne tankegang, skriver de to virksomheder i en pressemeddelelse i Fyens Stiftstidende.

- Projektet er godt for miljøet. I dag forsvinder overskudsvarmen fra køling af procesvand som damp ovenud af vores to køletårne. Når overskudsvarmen udnyttes i fjernvarmenettet, og køletårnene stoppes, sparer vi årligt 5.600.000 liter vand, fortæller Bjarne Faurbye, teknisk chef ved Tasso.

10.06.2015Cronborg

Sponseret

Varmepumpe giver store besparelser til opvarmning

FJERNVARMENS FREMTID ER HER ALLEREDE

03.06.2015Cronborg

Sponseret

Grønne offentlige indkøb - Genanvendelse af overskudsvarme fra serverrum i Hedensted Kommune

14.01.2015Cronborg

Sponseret

15.10.2014Cronborg

Sponseret

Maskinmesteren får gråspurvene til at fryse

23.09.2014Cronborg

Sponseret

Energi fra drikkevand bruges til fjernvarme

Horsens Vand Energi A/S

02.09.2014Cronborg

Sponseret