Nyt samarbejde mellem MENY og L’OR giver mulighed for at aflevere brugte kaffekapsler til genanvendelse i 113 supermarkeder

De smarte aluminiumskaffekapsler, som på få sekunder brygger en baristaværdig kaffe, er voldsomt populære i de danske hjem. Desværre er muligheden for at aflevere dem til genanvendelse på fysiske lokationer begrænset, men snart bliver det for første gang

Et eksempel på opstillingen af indsamlingsboksen til brugte aluminiumkaffekapsler til genanvendelse.

De smarte aluminiumskaffekapsler, som på få sekunder brygger en baristaværdig kaffe, er voldsomt populære i de danske hjem. Desværre er muligheden for at aflevere dem til genanvendelse på fysiske lokationer begrænset, men snart bliver det for første gang muligt at aflevere sine brugte kaffekapsler i et af MENY-kædens 113 supermarkeder over hele Danmark.

En analyse foretaget af Analyse Danmark i 2021 viste, at 31% af danskerne synes, det er besværligt at sortere affald, men det bliver snart lidt nemmere, når L’OR, som er Danmarks bedst solgte espresso kaffekapsel i dagligvarehandlen*, og supermarkedskæden MENY lancerer et nyt samarbejde, der skal gøre det markant nemmere at aflevere sine brugte kaffekapsler af aluminium.

Nu begynder udrulningen af særlige miljøbokse, der placeres ved pantautomaten i alle MENY-kædens 113 supermarkeder, så kunderne nemt og hurtigt kan aflevere deres brugte kaffekapsler, når de alligevel skal af med flaskepanten.

- Vi er rigtig glade for, vi kan gøre en positiv forskel for vores kunder og gøre det nemmere at genanvende aluminiumskaffekapsler. Mange danskere synes i forvejen, det er besværligt at skulle sortere sit affald korrekt, og i dag er der ovenikøbet ikke mange muligheder for at aflevere sine aluminiumskaffekapsler til genanvendelse - men det kan vores nye initiativ hjælpe på, uddyber kategorichef for drikkevarer og tobak, Morten Skov Nielsen.

De opstillede miljøbokse er af genanvendt materiale, og man kan aflevere alle kaffekapsler lavet af aluminium, uanset mærke. På den måde sikres bedre adgang til genanvendelse af de flere hundrede tons aluminiumskaffekapsler, der hvert år sælges i Danmark.

Tiltaget er et samarbejde mellem L’OR, MENY og miljøvirksomheden TerraCycle, som tilbyder løsninger indenfor innovativ genanvendelse. TerraCycle afhenter miljøboksene med brugte kaffekapsler og bruger kaffen til kompost, samt renser og nedsmelter aluminiummet, så det kan genanvendes til nye produkter.

For yderligere spørgsmål kontakt:

Dagrofa - kommunikationskonsulent Jannie Ravn Madsen

T: 72332154

E: jannie.madsen@dagrofa.dk

L’OR – Marketingansvarlig Birgitte Møller-Thorsøe

T: 25404636

E: birgitte.mollerthorsoe@jdecoffee.com

Fakta:

 • Det er alle kaffekapsler lavet af aluminium, uanset mærke, der kan smides i miljøboksene og genanvendes. Kaffekapsler lavet af andet materiale kan ikke genanvendes her.
 • L’OR sælger 14,6 millioner kaffekapsler om året.
 • Miljøboksene rulles løbende ud i alle MENY-supermarkeder i september og oktober
 • En analyse foretaget af Analyse Danmark i 2021 viste, at 31% af danskerne synes, det er besværligt at sortere affald: Én ud af tre danskere: Det er for besværligt at sortere affald | Fagbladet 3F.
 • Aluminium sikrer den optimale kaffenydelse, fordi det forsegler kaffens aromaer og smagsnuancer, og bryggemetoden er et letanvendeligt alternativ til den mere omfattende traditionelle kaffebrygning.
 • L’OR producerer Danmarks mest solgte espresso kaffekapsel i dagligvarehandlen, som kan købes og afleveres i MENYs 113 supermarkeder. Læs mere om L’OR her: www.lorespresso.dk.
 • Terracycle er en innovativ miljøsvirksomhed og global leder inden for genanvendelse. Læs mere om Terracycle her: www.terracycle.com/da-DK
 • MENY er en supermarkedskæde, som har fokus på høj kvalitet, faglighed, et bredt sortiment og masser af inspiration. MENY-kæden råder over 113 butikker fordelt over hele Danmark.
 • Ref.nr.03631333, Dato: 14.02.2022
 • *Source: Nielsen ScanTrack, Denmark Grocery Trade incl. Hard Discount,
 • Nespresso®** Compatible Coffee Capsules, Volume Sales 1000 kg, MAT, Ending Week 04 2022. (Copyright © NielsenIQ.)

** trademark of a third party not related to JACOBS DOUWE EGBERTS

23.02.2024Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice har doneret 42.500 måltider til gadens folk gennem JunkFood i 2023

08.12.2023Dagrofa aps

Sponseret

Stop Spild Lokalt indgår nationale aftale med fødevaregrossist

18.08.2023Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice donerer råvarer til festmiddag for gadens folk

18.08.2023Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice donerer råvarer til festmiddag for gadens folk

12.07.2023Dagrofa aps

Sponseret

Digitalt værktøj medfører markant reduktion af madspild i butikkerne hos Dagrofa Foodservice

15.05.2023Dagrofa aps

Sponseret

Dagrofa Foodservice hjælper Cooking for a Cause med at samle penge ind til SMILFonden