Nyt kursus i klimaregnskab for SMV'er kræver ingen forkundskaber

Klimaregnskaber er et must for alle virksomheder, som vil arbejde seriøst med bæredygtighed – og gøre bæredygtighedsindsatsen til en konkurrencefordel. Nyt kursus gør medarbejdere i smv'er i stand til at lave klimaregnskaber på 2 dage.

Aros Business Academy har netop lanceret et nyt kursus, hvor fokus er at klæde medarbejdere i SMV'er på til at lave klimaregnskaber ved hjælp af Erhvervsstyrelsens værktøj, Klimakompasset. Da Klimakompasset laver selve beregningerne for jer, er det ikke nødvendigt at have nogen regnskabsmæssig baggrund for at deltage i kurset. 

Kurset fokuserer både på teori (det primære fokus vil være på drivhusgasprotokollen som standard), håndtering af dataindsamling i tråd med de metodemæssige krav, hvordan du taster dine data ind i klimakompasset, og hvordan du bruger CO2-beregningerne i din afrapportering af jeres klimaregnskab. Desuden vil du blive undervist i, hvordan du kan bruge jeres klimaregnskab til at lave reduktionsmålsætninger og underbygge ekstern kommunikation (uden at greenwashe).

Klimaregnskaber er centrale for at danne overblik over jeres muligheder

I kan bruge jeres klimaregnskab til at få overblik over, hvordan jeres forskellige aktiviteter påvirker klimaet, og hvor I kan skære ned på en måde, så det batter. Det kan også være, at I har ambitioner om at lave reduktionsmålsætninger og derfor har brug for at lære, hvordan I kan måle på jeres aftryk. 

Uanset hvad, er klimaregnskaber en basal nødvendighed, hvis I vil arbejde seriøst med bæredygtighed og skabe reelle målbare forandringer. Dette kursus giver alle de mest nødvendige redskaber til jer, der gerne vil klæde en medarbejder på til at kunne klare klimaregnskabet inhouse, så I kan arbejde med ambitiøse målbare reduktioner. 

Gør jeres indsats til konkurrencefordel ved at sætte tal på den

Når I ikke har et klimaregnskab, kan I ikke bevise noget om, hvor bæredygtige I egentligt er. Det betyder, at de konkurrencemæssige fordele, der er ved at være bæredygtige, går tabt.

Når I har styr på jeres klimaregnskaber, har I en markant konkurrencefordel på et marked, hvor bæredygtighed i stigende grad har betydning for købsbeslutninger. I kan først rigtig begynde at høste troværdighed på jeres bæredygtige omstilling i fx rekrutteringsarbejde og markedsføring, når I har de hårde beviser på plads. 

Gør jeres grønne omstilling konkret for kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere

Jeres klimaregnskab kan også bruges til at dokumentere jeres påstande om bæredygtighed, når I laver markedsføring, salg og branding. Det bliver langt nemmere at kommunikere om sin bæredygtighedsindsats, når man kan sætte konkrete tal på og dokumentere målbare forbedringer. Derfor er klimaregnskaber oplagte at referere til i ekstern kommunikation, når I fx vil vise jeres kunder, hvordan I er bæredygtige. 

Læs mere om kurset her 

29.05.2023Aros Business Academy

Sponseret

5 skarpe grunde til at efteruddanne dig inden for bæredygtighed (selv om du ved meget allerede)

29.05.2023Aros Business Academy

Sponseret

Bør du tage en Mini MBA i Sustainability Management?

29.05.2023Aros Business Academy

Sponseret

De 7 vigtigste vidensområder for bæredygtighedsmedarbejdere

02.11.2022Aros Business Academy

Sponseret

Danske virksomheder ved for lidt om livscyklusvurderinger

17.10.2022Aros Business Academy

Sponseret

Nyt kursus i klimaregnskab for SMV'er kræver ingen forkundskaber

14.10.2022Aros Business Academy

Sponseret

Bliv stærk i bæredygtighedskommunikation med tre praksisnære kursusdage