Ny version af Svanemærket sikrer miljørigtige processer

Svanen er landet i Hadsten, og det er ikke en helt almindelig Svane. Miljømærkning Danmark opdaterer og skærper løbende kravene til Svanemærket og DFD’s vaskeri i Hadsten har efter en succesfuld proces fået den nyeste version af Svanen.

Hvis vi vil blive bedre, skal vi hele tiden sætte nye mål. Det er netop, hvad Miljømærkningen Danmark gør ved løbende at opdatere og skærpe kravene til Svanemærket i takt med markedsudviklingen og tilegnelsen af ny viden. DFD’s vaskeri i Hadsten har netop modtaget den nyeste version af Svanemærket inden for tekstilservice.

Der var stor glæde at spore, da de endelig kunne hejse det hvide flag med den grønne svane i Hadsten. Det tydelige bevis på en målrettet indsats mod optimerede processer på industrivaskeriet til gavn for kunder, medarbejdere og miljøet. Vaskeriet i Hadsten specialiserer sig i vask, leje og håndtering af arbejdsbeklædning, måtter og miljøklude til industrien. Både arbejdsbeklædningen og måtterne kan være meget snavsede, så det stiller høje krav til vaskeprocesserne.

Miljømærket vaskeriservice til industrien
Med Svanemærket får vores kunder en grundlæggende tryghed for, at den anvendte vaskekemi ikke indeholder optisk hvidt, parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. Foruden de sundhedsmæssige fordele kan vi gennem Svanemærkets krav også garantere, at vask og håndtering af vores produkter altid sker med mindst mulig miljøpåvirkning gennem:

• Lavt el- og vandforbrug og lav klimapåvirkning.
• Brug af miljørigtige vaskekemikalier i korrekte doser.
• Optimal affaldshåndtering ved enten genanvendelse eller miljørigtig bortskaffelse.
• Miljørigtig kørsel af dertil uddannede servicechauffører.
• Miljøvenlig distribution i varebiler, der efterlever de aktuelle euronormer for partikelfiltre.

Som i mange andre brancher, er der også i industrien fokus på bæredygtighed og miljøtiltag. Det kan f.eks. være i udbud, hvor det i stigende grad betyder noget, at arbejdsbeklædningen og måtterne bliver håndteret miljørigtigt. På vaskeriet er der gennem det seneste år blevet installeret nye vaskeanlæg til både arbejdsbeklædning og måtter. Det har optimeret arbejdsgangene til fordel for medarbejdere og kunder, og samtidig har det optimeret vores forbrug af vand, energi og vaskekemi til gavn for miljøet.

Freddy Køppen er ansvarlig for division Industri, og han forklarer nærmere:

”Vi har været igennem en optimeringsproces af vores produktionsanlæg i Hadsten, og det har haft en positiv effekt på vores vand- og energiforbrug. Svanemærket er en naturlig forlængelse af de indsatser, og så er det samtidig et oplagt redskab for os i det daglige, hvor den løbende udvikling af miljømærket er med til at sikre, at vi altid bruger de mest miljørigtige og bæredygtige processer”.   

Skærpede krav både udfordrer og udvikler
Kravene til Svanemærket bliver løbende evalueret og tilpasset på baggrund af den nyeste viden og udvikling i markedet. Når kravene er revideret, skal man som indehaver af Svanemærket kunne dokumentere, at de nye krav bliver opfyldt.

Vaskeriet i Hadsten får ikke kun sit første Svanemærke. Det er samtidig DFD’s første på den nyeste version. De øvrige af DFD’s vaskerier kommer i de næste år også til at overgå til den nye version senest i marts 2020, men overgangen vil ske gradvist i den kommende periode.  

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk