Ny statusopgørelse på etisk handel

Den 25. april lancerer Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) rapporten State of Ethical Trading, som tager temperaturen på etisk handel i Danmark. Igen i år ses et stigende fokus på ansvarlighed i dansk erhvervsliv, med skærpet fokus på FNs Verdensmål.

State of Ethical Trading 2016
Når Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) for 2. gang lancerer State of Ethical Trading, stilles der skarpt på virksomheders udfordringer og strategiske indsatser i arbejdet for mere bæredygtig udvikling i verden. Igen i år kan DIEH konkludere en positiv fremgang i det danske arbejde med etisk handel. Samfundsansvarlig forretningspraksis prioriteres i stigende grad, og særligt ses et øget strategisk fokus på arbejdstager- og menneskerettigheder. Faktisk viser undersøgelsen, at 65% af de adspurgte virksomheder benytter FNs Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv som ramme for deres CSR arbejde. Derudover bruger 22% af de adspurgte virksomheder FNs Verdensmål som et strategisk rammeværktøj for deres samfundsengagement.

Der er ingen tvivl om, at den danske samarbejdskultur er et vigtigt værktøj, hvis Danmark skal positionere sig som frontløbere inden for etisk handel og på den globale scene. Strategiske partnerskaber og evnen til at udveksle erfaringer på tværs af sektorer er essentielt for at finde fælles løsninger til komplekse, etiske problematikker i den globale handel.

Konference hos Landbrug & Fødevarer
På tirsdag den 25. april lanceres State of Ethical Trading på en multistakeholder konference hos Landbrug & Fødevarer. Her samler DIEH og Landbrug & Fødevarer 100 toneangivende virksomheder og civil- og interesseorganisationer til debat om etisk handel i landbrugs- og fødevaresektoren, herunder med nedslag på etik som konkurrenceparameter i global handel samt den danske handlingsplan for opnåelse af FNs Verdensmål.

På konferencen åbner Stina Soewartha fra EU-Kommissionen ballet efterfulgt af indspark fra Rene Christensen (DF) og Kirsten Brosbøl (S), som ligeledes er formand for et nyt Christiansborg-netværk, der skal udbrede og formidle Verdensmålene. Fra dansk erhvervsliv får vi blandt andre indspark fra Arla, Coop og Fairtrade Mærket Danmark.

Konferencen afholdes fra 13.00 – 17.30 hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg, Axeltorv 3, 1609 København K.

Tilmeld dig konferencen her.

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

CSRD sikrer handling og troværdighed

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Det bliver lovpligtigt for EU’s største virksomheder, at udvise due diligence

15.02.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Nomineret til Verdens Bedste Indkøber i 2023

16.11.2023Etisk Handel Danmark

Sponseret

Region Midtjylland kåret som ’Verdens Bedste Indkøber 2023’

29.09.2023Etisk Handel Danmark

Sponseret

Due diligence: Selv en lille virksomhed kan gøre en stor forskel