Ny rapport: Stigende antal danske virksomheder sætter klimamål gennem SBTi

Pressemeddelelse fra UN Global Compact Network Denmark: Stigende antal danske virksomheder sætter klimamål for at opnå netto-nul drivhusgasudledninger

Foto: UN Global Compact Network Denmark

PRESSEMEDDELELSE


Danske virksomheder ligger fortsat i top sammenlignet med resten af verden, når det gælder om at sætte videnskabeligt baserede klimamål gennem Science Based Targets initiative (SBTi). Og et stigende antal virksomheder sætter mål for, hvornår det skal være slut med at udlede drivhusgasser. Det viser rapporten ’Commitment to the Science Based Targets initiative in Denmark’, som UN Global Compact Network Denmark udgiver i dag for andet år i træk.

Rapporten er udarbejdet i samarbejde med Axcelfuture og giver et snapshot af danske virksomheders tilslutning til SBTi op til FN’s Klimatopmøde, COP28, som finder sted fra slutningen af november til midt-december. Her skal der bl.a. gøres status over, hvor langt verdenssamfundet er med at bremse den globale opvarmning.

”Rapporten bekræfter, at de danske virksomheder ønsker at bidrage til at opnå Parisaftalen om at begrænse temperaturstigningerne til godt under 2°C. At levere på videnskabeligt baserede klimamål sat gennem SBTi kræver enorme forandringer i de fleste virksomheder. Særligt i en tid med geopolitisk usikkerhed, som påvirker globale værdikæder og vores forsyningssikkerhed. Alligevel ligger vi i toppen i Danmark, når det gælder virksomheder tilsluttet SBTi. Det er prisværdigt. Nu gælder det om at levere på målene, og det kræver øget politisk handling, som resultat af det kommende COP28,” siger Joachim Marc Christensen, programchef for klima & miljø hos UN Global Compact Network Denmark. 

Science Based Targets initiative (SBTi) er et non-profit initiativ, hvor virksomheder kan fastsætte og få valideret klimamål, der stemmer overens med klimavidenskaben og bidrager til opnåelsen af FN’s Parisaftale. Bag initiativet står UN Global Compact, WWF, CDP og WRI.

Flere danske virksomheder sætter net-zero mål

Rapporten viser en fortsat stigende tilslutning til SBTi blandt danske virksomheder. Tilslutningerne er således vokset med 170 procent fra 2021 til 2022 og med yderligere 51 procent fra 2022 frem til udgangen af…

Læs hele artiklen her

 

12.02.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis læringsforløb om ligestilling i erhvervslivet frem mod Kvindernes internationale kampdag

22.01.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis ESG-læring i fast, nyt format

04.12.2023UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Nordic CEO Statement for a just transition to a net-zero future

09.11.2023UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny rapport: Stigende antal danske virksomheder sætter klimamål gennem SBTi

07.11.2023UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Informationswebinar om UN Global Compact Network Denmark

22.09.2023UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny statusrapport: De nordiske virksomheders arbejde med bæredygtighed og verdensmål