Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

I denne måned åbnede tilmeldingen til en ny iværksætter-konkurrence, BASF Nordic Innovation Hub, med fokus på den grønne omstilling. Konkurrencen fokuserer på fire undertemaer: cirkulær økonomi, CO2-reduktion, landbrugsteknologi og BioScience.

25.01.2023

Sponseret

BASF

I dag åbner tilmeldingen til BASF iværksætterkonkurrencen Nordic Innovation Hub for de fire nordiske lande. BASF, der er verdens største kemivirksomhed, ønsker at finde de bedste iværksætteridéer inden for grøn omstilling i Norden og særligt sætte fokus på udviklingen af løsninger, der direkte eller indirekte støtter EU’s Grønne Pagt, som sigter mod at gøre EU klimaneutral i 2050.

”For at støtte op om målsætningerne i EU's Grønne Pagt har vi givet konkurrencen fire fokusområder, som deltagerne kan ansøge inden for. Det drejer sig om cirkulær økonomi, CO2-reduktion, landbrugsteknologi og BioScience,” siger Mark Meier, der er VP & CEO for BASF i Norden.

De gode ideer fremhæves og belønnes
Både enkeltpersoner og teams på op til fem personer kan deltage i konkurrencen, og det er ikke et krav, at man er registreret som virksomhed.

Konkurrence vil være delt i to runder, hvor et lokalt dommerpanel i Danmark vil udpege den bedste danske ide i første runde, og i anden runde vil den udvalgte danske virksomhed dyste ved den nordiske finale den 21. april mod de tre andre lokalvindere fra de nordiske lande.

Vinderen af den nordiske finale modtager EUR 5.000 sammen med tre dages konsulentrådgivning fra management konsulenterne hos den internationale virksomhed KEARNEY.

Kravet til de indstillede løsninger er, at de direkte eller indirekte baner vejen for en mere bæredygtig fremtid inden for de fire hovedtemaer.

”Målet er at finde en eller flere af de green tech innovationer, som med tiden kan bidrage til at løse klimaudfordringen. I den sammenhæng er Danmark og Norden særligt interessant, fordi uddannelsessystemet og erhvervslivet har stærke traditioner inden for innovation, og de grønne ambitioner er tårnhøje,” siger Mark Meier. BASF har selv et mål om at blive CO2-neutrale i 2050 og arbejder med flere nye klimavenlige teknologier i Norden sammen med partnere.

Ansøgningsfristen til BASF Innovation Hub Nordic er den 10. marts. Yderligere oplysninger om konkurrencen, og hvordan man ansøger: www.join-innovationhub.com.

09.08.2023BASF

Sponseret

Genanvendte bildæk bliver til nye cykeltasker

10.05.2023BASF

Sponseret

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

25.04.2023BASF

Sponseret

Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

31.03.2023BASF

Sponseret

International iværksætterkonkurrence: Jagten på arvtageren til den plantebaserede laksebøf er i fuld gang

25.01.2023BASF

Sponseret

Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

08.07.2022BASF

Sponseret

BASF Venture Capital investerer i Climentum Capitals første fond