Ny fødevareemballage kan komposteres derhjemme

BASF er gået sammen med den svenske papirproducent BillerudKorsnäs om at fremstille en ny type emballage til blandt andet fødevarer, der kan komposteres derhjemme.

05.02.2021

Sponseret

BASF

Emballage fra mejeriprodukter, fisk, kød, kager, is og andre fødevarer fra den daglige husholdning fylder godt i skraldespandene i de fleste hjem. Det kan en ny type emballage, et særligt papirlaminat, lave om på, for den er certificeret hjemmekomposterbar.

Den nye emballage er et vigtigt skridt i udviklingen mod papirbaseret og komposterbart materiale som kan erstatte de traditionelle plasttyper til fødevareemballage, der ikke bliver genanvendt i mange tilfælde. Udfordringen ved at skifte til papir er at leve op til hygiejne- og kvalitetskrav, at sikre emballagens form, også efter længere tids brug, og samtidig gøre det muligt med mange typer af design ligesom konventionel emballage.

”Vi ønskede at skabe en papirbaseret emballagetype, der kan modstå højre temperaturer, alene ved at bruge certificerede hjemmekomposterbare materialer. I flere lande er efterspørgslen steget på alternativer til plastemballage, og her kan papirlaminat være en løsning. Papirlaminat er fødevaregodkendt og kan derfor bruges som erstatning for en stor del af den plast, vi ser i daglighandlen,” siger Pia Dahlin, Key Account Manager hos BASF.

Hun forklarer videre, at en fordel ved den nye emballage er, at den må komme direkte i biospanden.

”Hidtil har de fleste former for papiremballage til fødevarer været beklædt med et lag af fossilt plast. Derfor skal plasten adskilles fra papiret, før man kan genanvende emballagen, og det er givetvis en barriere i mange husstande. Af samme grund havner store mængder af den type emballage i den almindelige forbrænding. Det kan vi gøre noget ved med den nye emballage, for den kan komme i biospanden, som den er”, siger Pia Dahlin.

Papirlaminatet er udviklet i samarbejde med BillerudKorsnäs og består af tre typer materiale: Papir, et forseglingslag af bionedbrydelig plastfilm og et vandbaseret klæbemiddel, der fastgør filmen til papiret.

”Med BASFs certificerede hjemmekomposterbare plast og klæbemiddel fandt vi de ideelle materialer til at tage det næste skridt mod en anden bæredygtig løsning til fleksibel emballage i vores portefølje,” siger Markus Saari, forretningsudviklingschef hos BillerudKorsnäs.

Om BASF
Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. BASF kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Mere end 117.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. Læs mere på www.basf.dk

Om BillerudKorsnäs
BillerudKorsnäs er en svensk papirproducent, der leverer fiberbaserede emballagematerialer til kunder i over 100 lande. Virksomheden har otte produktionsenheder i Sverige, Finland og Storbritannien og omkring 4.500 ansatte i over 13 lande. BillerudKorsnäs har en årlig omsætning på ca. 24 mia. SEK og er noteret på Nasdaq Stockholm. www.billerudkorsnas.com

Om certificeringen af produkterne
Læs mere om de europæiske standarder og produktcertificeringer for bioplast her.

09.08.2023BASF

Sponseret

Genanvendte bildæk bliver til nye cykeltasker

10.05.2023BASF

Sponseret

BASF og Danish Crown går sammen om at forbedre svinekødets klimaregnskab

25.04.2023BASF

Sponseret

Startup, der udvikler kosmetik på sukker, vandt dansk semifinale for iværksættere

31.03.2023BASF

Sponseret

International iværksætterkonkurrence: Jagten på arvtageren til den plantebaserede laksebøf er i fuld gang

25.01.2023BASF

Sponseret

Ny nordisk iværksætterkonkurrence skal skubbe til den grønne omstilling

08.07.2022BASF

Sponseret

BASF Venture Capital investerer i Climentum Capitals første fond