Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

I dag tiltrådte seks nye og genvalgte bestyrelsesmedlemmer bestyrelsen for UN Global Compact Network Denmark, den lokale afdeling for verdens største initiativ for ansvarliglighed i erhvervslivet, UN Global Compact.

Danmarks største netværk for bæredygtighed i erhvervslivet fik ny bestyrelse 22. april 2024. Foto: Mette Ovgaard. Foto: Mette Ovgaard

To nyvalgte og fire genvalgte bestyrelsesmedlemmer blev i dag stemt ind i UN Global Compact Network Denmarks bestyrelse. Der var fire pladser på valg i kategorien virksomheder uanset omsætning, og to pladser i kategorien organisationer.

De i alt 12 bestyrelsesmedlemmer skal sammen varetage netværkets strategiske beslutninger for de danske virksomheder og organisationer, der har forpligtet sig til at fremme ansvarlige forretningspraksisser og bæredygtig udvikling gennem deres tilslutning til UN Global Compact. Det danske Global Compact-netværk har desuden en observatørpost, som Ole Lund Hansen, Chief, Global Operations hos UN Global Compact, besidder.
 

Et begivenhedsrigt år for UN Global Compact, og et begivehedsrigt år for verden

Forperson for bestyrelsen, Lene Bjørn Serpa, Director, Head of Corporate Sustainability & ESG at A.P. Moller - Maersk, gav forpersonens beretning.

"Det har været et begivenhedsrigt år i sekretariatet. Og det har været et begivenhedsrigt år i verden. Det var et år, hvor vi endnu engang kunne konstatere varmerekorder, tørkerekorder, og hvor man mærker klimaforandringer på nært hold. Det har også været et år med usikkerheder i geopolitik, krig og økonomiske uroligheder," siger Lene Bjørn Serpa og fortsætter:

"Usikkerhed er blevet den nye normal, men vi kan være sikre på at virksomheder kan være med til at gøre en forskel. Og samfundet forventer, vi tager den opgave på os. Her giver UN Global Compacts Ti Principper et rammeværktøj for det arbejde."

Læs mere og mød den nye bestyrelse her..

22.04.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Ny bestyrelse i UN Global Compact Network Denmark

13.03.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Vær med til UN Global Compacts Årskonference 2024: Fremtidens Bæredygtighed & ESG

05.03.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

De nordiske UN Global Compact-netværk lancerer tre business briefs med fokus på klima dilemmaer

04.03.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Mere gratis ESG-læring lanceret

12.02.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis læringsforløb om ligestilling i erhvervslivet frem mod Kvindernes internationale kampdag

22.01.2024UN Global Compact Network Denmark

Sponseret

Gratis ESG-læring i fast, nyt format