Nu skruer Horsens op for det sociale ansvar

En ny strategi for socialt ansvar skal være med til at løse de største udfordringer på arbejdsmarkedet i Horsens Kommune.

Jobtaskforcen oktober 2019.

Blækket er netop blevet tørt på den nye strategi Sammen får vi alle med, som skal sætte socialt ansvar på dagsordenen i Horsens. HORSENS ALLIANCEN og Jobtaskforcen har ført pennen, og visionen er at skabe et arbejdsmarked for alle.

For Borgmester Peter Sørensen er et større fokus på socialt ansvar et helt nødvendigt skridt for at sikre et arbejdsmarked, der fungerer:

- I vores kommune er for mange unge uden job eller uddannelse, og for mange er langtidssygemeldte. Når flere arbejdspladser samtidig mangler hænder, er det en ekstra stor udfordring. I Horsens kan vi noget helt særligt med at løfte vores udfordringer i flok. Den nye strategi understreger, at vi er en ambitiøs kommune, der ikke bare snakker om socialt ansvar. Vi gør det, og vi er stolte af det.

Strategien henvender sig til både erhvervsledere, uddannelsesfolk, politikere, foreninger og helt almindelige borgere. Alle kan de bidrage til at skabe et arbejdsmarked for alle.

Den brede målgruppe for strategien uddyber Kristian Nielsen, som er direktør for AC Horsens og medlem af Jobtaskforcen – et underforum til HORSENS ALLIANCEN.

- Der er ikke nogen af os, der kan undværes, hvis vi skal lykkes med at få alle med. Strategien skal selvfølgelig motivere lederne på arbejdspladserne i Horsens Kommune. Men socialt ansvar skal også komme nedefra – at medarbejderne opfordrer ledelsen til at række en hånd til de mennesker, som har brug for hjælp til at bide sig fast på arbejdsmarkedet.

Det videre arbejde med strategien for socialt ansvar vil især foregå i Jobtaskforcen. Men ambitionen er også, at hver enkelt arbejdsplads, organisation eller borger overvejer, hvilke handlinger de hver især kan bidrage med for at føre strategien ud i livet.

Fakta  

Strategien Sammen får vi alle med indeholder tre temaer: ”Sammen forebygger vi, at flere falder udenfor”, ”Sammen udvikler vi mennesker uden for arbejdsmarkedet” og ”Sammen deler vi viden og erfaringer”.

Strategien er et led i at leve op til FN’s verdensmål nr. 8 om at udvikle anstændige jobs og økonomisk vækst.

Læs strategien på www.horsensalliancen.dk/jobtaskforcen  

HORSENS ALLIANCEN er et samarbejdsforum med repræsentanter fra erhvervslivet, faglige organisationer, videns- og uddannelsesinstitutioner og Horsens Kommune. Formålet er blandt andet at sikre, at flere kommer i selvforsørgelse.

Jobtaskforcen er et underforum til HORSENS ALLIANCEN, og består af en række lokale erhvervsledere, uddannelsesinstitutioner, organisationer og Horsens Kommune. Målet er at inspirere virksomheder til at tage et socialt ansvar og udvikle nye metoder til at få flere ind på arbejdsmarkedet.

Læs mere om HORSENS ALLIANCEN og Jobtaskforcen på www.horsensalliancen.dk

Kontaktoplysninger

Borgmester Peter Sørensen, tlf.: 76 29 20 00, e-mail: Borgmester@horsens.dk

Sanne Ravn, chefkonsulent Jobtaskforcen, Horsens Kommune, tlf. 30 82 55 05, sarav@horsens.dk

14.11.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Ingen CSR-hæder uden CSR-indsats

30.10.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Her er den ledige – helt bogstaveligt - i centrum

23.10.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Nu skruer Horsens op for det sociale ansvar

07.06.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Jobmesse gav ledige mere mod og større indblik

28.05.2019Horsens Alliancen

Sponseret

”Man skal tænke bundlinje på en anden måde”

22.05.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Massiv interesse blandt virksomheder for at tage et socialt ansvar