”Man skal tænke bundlinje på en anden måde”

Havnedirektør i Horsens Havn sætter handling bag ordene i arbejdet med socialt ansvar. Derfor har han ansat Max.

Claus Holm Christensen, havnedirektør, sammen med Max, kranfører i Horsens Havn..

Et fælles ansvar

Havnedirektør i Horsens Havn, Claus Holm Christensen, mener, at vi som mennesker har et socialt ansvar over for dem, der har udfordringer med at komme ind på arbejdsmarkedet.

- Man skal tænke bundlinje på en anden måde. For hvis vi alle sammen er med til at tage et ansvar, så er der flere, der kommer i arbejde og får et ordentligt liv. Vi har som mennesker et socialt ansvar over for dem, der har det svært. Den er ikke længere end det, siger Claus Holm Christensen.

Handling bag ordene

Et eksempel på, at ordene også bliver omsat til handling, er Max, som startede i et halvt års praktik på Horsens Havn i 2012. Max havde kæmpet med blandt andet ordblindhed og vanskeligheder med at tale, men efter praktikken kom han i 2014 i lære på havnen og tog kranføreruddannelsen. I dag arbejder han på fuld tid som kranfører og indgår i samme vagttørn som resten af medarbejderne på havnen.

- Max er en flittig og omstillingsparat medarbejder, som påtager sig de opgaver, han skal løse. Vi er glade for, at der har været succes med at tage ham ind i praktik og se, at han nu er fuldt funktionsdygtig på havnen, fortæller Claus Holm Christensen.

Økonomisk og social gevinst

Havnedirektøren mener, at Horsens Havn har et socialt ansvar, men at der også er en gevinst at hente for de mennesker, der bliver hjulpet ind på arbejdsmarkedet.

- Jeg mener, at alle virksomheder har et ansvar for at hjælpe de mennesker, som har det svært. Så må man byde ind med det, man nu kan, i større eller mindre omfang.

Mange kan godt yde lidt, og så kan man få en økonomisk gevinst og en stor social gevinst ved at komme ud og møde andre mennesker, siger Claus Holm Christensen.

CSR-strategi undervejs

Havnen er også ved at lancere en CSR-strategi med fokus på påvirkning af miljøet omkring havnen. CSR-strategien skal også fungere som et instrument til at skabe mere fokus på arbejdsmiljøet.

- Det, vi kommer til at bruge det til, er langt hen ad vejen at arbejde med CSR på en væsentligt mere struktureret måde, end vi har gjort tidligere, slutter Claus Holm Christensen.

Horsens Kommunes arbejde med CSR

Ring til Sanne Ravn, chefkonsulent i Jobtaskforcen, og hør mere om, hvordan Horsens Kommune arbejder med CSR og socialt ansvar.

Sanne Ravn – chefkonsulent, Jobtaskforcen

Telefon direkte: 24 65 95 31

E-mail: sarav@horsens.dk

14.11.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Ingen CSR-hæder uden CSR-indsats

30.10.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Her er den ledige – helt bogstaveligt - i centrum

23.10.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Nu skruer Horsens op for det sociale ansvar

07.06.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Jobmesse gav ledige mere mod og større indblik

28.05.2019Horsens Alliancen

Sponseret

”Man skal tænke bundlinje på en anden måde”

22.05.2019Horsens Alliancen

Sponseret

Massiv interesse blandt virksomheder for at tage et socialt ansvar