Nedtælling til årets bæredygtige begivenhed i byggeriet

Når Danmarks største fagmesse for bæredygtige byggeløsninger, Building Green, sættes i gang i morgen d. 29. oktober, bliver det med prominente gæster og bidragsydere fra både ind- og udland, herunder Klimakommissær Connie Hedegaard. Årets messe, hvis andendag åbnes af Klima-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R), har udviklet sig til lidt af et internationalt tilløbsstykke bl.a. i kraft af netværkskonceptet Green Connections.

Stemningsbillede fra Building Green 2013.

Med kun en dag tilbage før Forum i København d. 29.-30. oktober lægger grund til årets bæredygtige begivenhed i byggebranchen, fagmessen Building Green, er nedtællingen for alvor gået i gang. Den store interesse for årets messe kommer ikke kun fra danske arkitekter, bygherrer, rådgivere og øvrige aktører i byggeriet, men også fra flere internationale branchefolk. Også internationalt giver Building Green, hvis andendag i år åbnes af Klima-, Energi- og Bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R), genlyd i et helt andet omfang end tidligere år.

Bæredygtighed på alles læber
Building Green har lige nu 20 pct. flere forhåndstilmeldinger end på samme tidspunkt sidste år, og messen oplever især en stor stigning i antallet af udenlandske deltagere, som forventer at kigge forbi i løbet af de to messedage.

Årsagen er bl.a., at København både under og umiddelbart efter Building Green er samlingspunkt for en lang række bæredygtige initiativer – fra FN’s Internationale Klimapanel IPCC’s fremlæggelse af sin femte hovedrapport til græsrodsevents på gadeplan i forbindelse med Sharing Copenhagen-initiativet, der året igennem har fejret Københavns udnævnelse til Europas Grønne Hovedstad 2014.

Grønne netværk hitter
Udover paneldebatten ”Det grønne monopol”, hvor bl.a. Klimakommissær Connie Hedegaard medvirker, relancerer årets Building Green netværkssuccesen Green Connections, som er udviklet i samarbejde med Netmatch. Især den internationale søgning til Green Connections har indtil videre været stor i år, forklarer Senior Project Manager Mette Grydehøj Post fra Building Green:

- Fra nu af og frem til d. 2. november mødes flere end 2.000 forskere, politikere, regeringer, erhvervsledere, investorer og interesseorganisationer fra mere end 100 forskellige lande i København for bl.a. at diskutere de voksende globale klimaudfordringer. Med så mange internationale aktører samlet på ét sted er det naturligt, at lysten til at netværke stiger. Hun fortsætter:

- Men det kræver samtidig, at rammerne er på plads. Green Connections fungerer som et speeddating-koncept for professionelle. Idéen er at skabe et fælles forum for beslutningstagere, udbydere og branchefolk inden for energieffektivt og bæredygtigt byggeri. Her har deltagerne mulighed for at præsentere, diskutere, udvikle og udbyde nye projekter og idéer i 1:1-møder med nye forretningspartnere og kunder.

Ud over trækplastret Green Connections byder Building Green i år på et konference- og seminarieprogram, som er spækket med udenlandske topprofiler som f.eks. partner Ellen Van Loon fra Rem Koolhaas’ tegnestue OMA, Senior Associate DaeWha Kang fra Zaha Hadid Architects samt dr. Dorthe Rich Jørgensen, som stod bag de bæredygtige initiativer i forbindelse med opførelsen af OL Byen i London 2012. 

09.02.2018Building Green

Sponseret

Anden gang i Aarhus: Building Green samler branchens bedste

06.02.2018Building Green

Sponseret

Fokus på træ i byggeriet

23.01.2018Building Green

Sponseret

Se hele programmet på Building Green Aarhus 2018

16.01.2018Building Green

Sponseret

Building Green Aarhus: Vær klar til programmet

10.01.2018Building Green

Sponseret

Pop-up seminar: Cirkulær økonomi i byggeriet

09.01.2018Building Green

Sponseret

Vær hurtig - Book stand på Building Green Aarhus 2018