Musikteatret holstebro skærer en tredjedel af elforbruget

Energirådgivning og energistyring hjælper spillestedet til at skære næsten en tredjedel af fjernvarmeforbruget svarende til 209.000 kroner.

Gert Vedel Jacobsen er vicevært og ansvarlig for de tekniske installationer i Musikteatret Holstebro. Et job, der på grund af husets meget specielle karakter stiller store krav, når det handler om at optimere forbruget af el, vand og varme. Og som i dag løses i tæt samarbejde med Scanenergi.

Mere end 10 millioner mennesker har siden åbningen i 1966 passeret svingdørene til Musikteatret Holstebro. Huset har gennem tiden lagt scene til et utal af store navne inden for dansk og international showbizz.

Screeningliste fik sat skub i optimeringen

Det område, der gav den største besparelse allerede i 2011, var indstilling af CTS og varmestyring. Det udløste med det samme en besparelser på 29% og 209.000 kr. på fjernvarmen.

Efterfølgende har de udskiftet en del af belysningen til LED, udskiftet CTS-anlægget samt optimeret på ventilationen. Det har resulteret i yderligere besparelser på 22% i elforbrug fra 2012 til 2016.

Besparelserne er vel at mærke opnået selvom antallet af gæster har været stigende over årene.

Store udsving i behov og forbrug

En af de ting, der kendetegner et hus som Musikteatret Holstebro er ifølge Gert Vedel Jacobsen, at man ikke har nogen faste rammer i forhold til aktivitet og forbrug. Den ene uge kan han nærmest være ene mand i de to sale, mens der i den næste kan summe af aktivitet med koncerter og forestillinger. Af samme grund er det med hans egne ord helt afgørende at have den effektive energistyring fra Scanenergi.

“De forskellige målepunkter, vi fik etableret i forbindelse med gennemgangen af huset, har været uvurderlige, så vi har det vigtige værktøj i form af energistyringen. Nu får jeg hver mandag en mail med overblik over den forgangne uges målinger,” fortæller Gert Vedel Jacobsen.

Han nævner som eksempel, at vandforbruget på et par af husets toiletter over en periode var enormt højt, faktisk helt op til 12 m3 vand på et døgn.

“Havde det ikke været for målingerne, ville vi ikke have opdaget fejlen, før vi på et tidspunkt havde fået en kæmpe vandregning,” fortæller han.

De mange optimeringer har ikke kun ført til direkte besparelser men også til et bedre indeklima i salene. Det giver en bedre totaloplevelse for gæsterne i huset.

Gert Vedel Jacobsen forventer, at man i den kommende tid vil gennemføre nogle af de investeringer, der er anbefalet af Scanenergi på screeningslisten.

Læs flere cases.

22.11.2018Scanenergi

Sponseret

Hotel Fjordgården opnår markant lavere energiforbrug

09.05.2018Scanenergi

Sponseret

Pilotprojekt med AffaldVarme Aarhus åbner dørene op for vedvarende energi i fjernvarmen

09.04.2018Scanenergi

Sponseret

Ringkøbing-Skjern kommune sætter barren højt med projekt LandsbyEnergi

20.03.2018Scanenergi

Sponseret

Energiforbedringer: her er hvad SMV'erne vælger at fokusere på

22.02.2018Scanenergi

Sponseret

Energirapporter som investeringsværktøj!

29.01.2018Scanenergi

Sponseret

Landbrug og miljø opnår besparelser med Maabjerg Energy Center