Milepæl: Mekanisk genanvendt tøj i Elis’ industrivaskerier og Jespers Torvekøkken

Hviid hviid by JBS er nu lykkedes med at skabe mekanisk genanvendte tekstiler, der holder til industriel vask – og landets førende tekstilservicepartner Elis (tidl. Berendsen) har indkøbt tusindvis tekstiler og lejer de første ud til Jespers Torvekøkken.

Hviid hviid by JBS bekæmper tekstilspild ved at omdanne kasserede industritekstiler til nye industritekstiler.

Det har længe været et mål at finde miljøvenlige, kemifri teknologier, som kan sikre, at kasserede tekstiler i blandede bomulds- og polyesterfibre kan bruges til at skabe nye tekstiler med god holdbarhed og i et prisniveau, det danske marked er med på. Men efter et succesfuldt udviklingsprojekt har Elis købt tusindvis mekanisk genanvendte t-shirts og forklæder fra hviid hviid by JBS. 

Elis’ CSR-chef Christina Saxkjær siger: ”Vi er superstolte over, at vi nu har nået denne milepæl i udviklingen af fiber-til-fiber-løsninger på industrielle tekstiler. Hermed kan vi sikre, at vi sætter produkter på markedet med et lavere klimaaftryk og påvirkning på miljøet. Det er ikke enkelt, da produkterne skal kunne holde til mange gange vask og tørring. Men det bedste, vi kan gøre for at mindske tekstilernes klimaaftryk, er at sikre, at de har en lang levetid, så vi reducerer forbruget af nye tekstiler, hvilket vi fortsat har stort fokus på. Det er stærkt, at udviklingen nu er så langt, at vi kan gå på markedet med mekanisk genanvendte tekstiler, der er egnet til industrielle vaskeprocesser”.

Hviid hviid by JBS bekæmper tekstilspild ved at omdanne kasserede industritekstiler til nye industritekstiler. CEO Ann-Sofie Hviid siger: ”Vi fokuserer på industritekstiler, som fra starten har høj fiberkvalitet, og vi tilsætter restafklip fra nye kvalitetstekstiler for at opnå optimal holdbarhed i det færdige produkt. I vores mekaniske proces kradses kasserede tekstiler op, til de er nedbrudt til fibre, og i en specialmaskine skilles tynde polyesterfibre fra tykke bomuldsfibre, så de kan spindes sammen igen til nye tekstiler. Det er omstændigt, og projekter som disse kan kun føres ud i livet, når frontløbervirksomheder investerer i dem”.

2.000 genanvendte forklæder til Jespers Torvekøkken


Jespers Torvekøkken har indgået en lejeløsning hos Elis på 2.000 sorte, mekanisk genanvendte forklæder fra hviid hviid by JBS, som løbende vaskes sammen med Jespers Torvekøkkens uniformer og køkkentekstiler i Elis’ svanemærkede vaskerier. 

Ronny Saul, adm. direktør i Jespers Torvekøkken siger: ”Vi har forpligtet os til at være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid, og derfor samarbejder vi med Elis, som er på en lignende, ambitiøs bæredygtighedsrejse. Vi har bl.a. fokus på at reducere vores påvirkning på miljøet på tværs af værdikæden – så det er naturligt for os at investere i langtidsholdbare forklæder, der er lavet af mekanisk genanvendte tekstiler”.
 

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato