Med ny CO2-beregner kan Elis’ kunder se CO2-tal for deres vasketøj og måtter

Hvor meget CO2-udledning er der forbundet med at få vasket virksomhedens tekstiler på et professionelt, miljøoptimeret vaskeri? Dét kan Elis’ (tidl. Berendsen) kunder nu få et kvalificeret estimat af med en nyudviklet CO2-beregner.

Elis har udviklet en CO2-beregner, der kan give deres kunder et estimat af deres CO2-udledning.

Hver dansker udleder ifølge en ny Concito-rapport i gennemsnit 13 ton CO2 om året  – det er langt fra gennemsnittet for verdensborgeren, der ligger på 6 ton. Og hvis Danmarks CO2-udledninger skal nedbringes væsentligt, må både borgere og erhvervslivet gøre en indsats og løfte opgaven sammen. Landets førende tekstilservicevirksomhed Elis arbejder systematisk for at nedbringe CO2-udledningen fra bl.a. virksomhedens svanemærkede vaskerier og distribution – og nu har Elis udviklet en CO2-beregner, der kan give deres kunder et estimat af hvor meget CO2-udledning*, der er forbundet med vask og distribution af de tekstiler, som de lejer, får vasket og leveret af Elis.

Elis’ IT Business Partner Magnus Nørlem siger: ”CO2-beregneren viser hvor mange kg tekstiler, det enkelte vaskeri leverer til kunden, og det kg CO2, der gennemsnitligt er forbundet med løbende at vaske, levere og afhente den mængde tekstiler. Den kan også vise hvor mange liter vand og kg vaskemidler, afdelingen gennemsnitligt bruger til at vaske tekstilerne til kunden. Udregningen er altså baseret på den enkelte afdelings gennemsnitlige forbrugstal per leverede kg tekstiler, men det betyder meget for både os og vores kunder, at vi nu kan give det estimat”.


CO2-tal til kunders klimaregnskab

For Elis er CO2-beregneren endnu et skridt på virksomhedens rejse mod at arbejde databaseret med CO2 og understøtte deres kunder med mere fyldestgørende CO2-tal. Elis’ CSR-specialist Mille Kyvsgaard siger: 

”Vi ser CO2-beregneren som et brugbart værktøj, som vores kunder kan bruge bl.a. til deres klimaregnskaber. Og vi vil naturligvis bygge videre på CO2-beregneren fremadrettet, så beregneren forhåbentlig en dag vil kunne medregne den CO2-udledning, der er forbundet med selve produktionen af tekstilerne – dvs. fra dyrkning af råmaterialer til fremstilling af tekstilerne og distributionen af tekstilerne fra producenterne til vores vaskerier”.

Elis’ CO2-udledningsmål er nu godkendt af Science Based Targets initiative – læs mere her 

* Der anvendes emissionsfaktorer fra ADEME samt Energinet.
 

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato