Maling- og lakproducent slår til lyd for større grøn handlekraft

Beckers Maling deltager som den første maling- og lakproducent nogensinde på årets Building Green-messe, hvor de besøgende får lejlighed til at opleve virksomhedens omfattende program af miljømærkede materialer. Virksomheden understreger i den forbindelse vigtigheden af ikke kun at tænke grønt – men også at vælge og handle grønt, når byggeriet bliver konkret.

Stemningsbillede af Beckers-messestand.

For første gang nogensinde kan Building Green-fagmessen for bæredygtige og energirigtige byggeløsninger, som finder sted d. 28.-29. oktober 2015 i Forum i København, præsentere en maling- og lakproducent blandt sine mange udstillere: Beckers Maling.

Virksomheden har gennem årtier prioriteret miljøvenlig produktudvikling højt og udbyder i dag flere miljømærkede produkter end nogen anden europæisk maling- og lakproducent. Hos Beckers Maling ser man derfor frem til at præsentere de besøgende på Building Green for sin lange række af malinger, som bl.a. er mærket med Svanemærket og EU Ecolabel, er godkendt af det svenske Astma- og allergiforbund samt har opnået svensk indeklimamærkning.

Gavner både brugerne, de udførende og miljøet
- Alle snakker om, at byggeriet skal blive grønnere og mere bæredygtigt. Men ofte kniber det med at få sat handling bag ordene, når hverdagen melder sig, og de certificeret miljørigtige alternativer skal vælges i konkrete udbud. Vi vil derfor bruge messedagene på at slå til lyd for større grøn handlekraft, fortæller adm. direktør Kenneth Johansen fra Beckers Maling og uddyber:

- Miljørigtige produkter, som er fremstillet uden brug af organiske opløsningsmidler, er ikke kun til gavn for dem, der indtager bygningerne, når byggeriet er færdigt. De bidrager også til et bedre arbejdsmiljø for de udførende, ligesom miljøet generelt belastes mindre, når man vælger de skånsomme materialer.

Ambitioner hele vejen rundt
Beckers Maling har bl.a. lanceret Scotte-serien af vægmalinger til indendørs brug, der produceres uden organiske opløsningsmidler og har en ubetydelig lugt ved påføring. Derudover står Beckers Maling bag lakfarve-serien Elegant til indendørs træværk, og ligesom Scotte-serien er den certificeret med både Svanemærket og EU Ecolabel.

Endelig vil de besøgende på Building Green bl.a. få lejlighed til at opleve et produkt, der er designet til at eliminere fugt fra indre vægoverflader og på den måde minimerer risikoen for udvikling af skimmelsvamp i den færdige bygning.   

Beckers Maling producerer hovedsageligt på fabrikken i Nykvarn i Sverige, der er blandt Europas mest miljøvenlige fabrikker. Her er der stort fokus på genanvendelse og reduktion af CO2-udslip i hele værdien, og Beckers Maling opererer således efter en ambitiøs målsætning om at reducere CO2-udslippet med 50 pct. inden år 2020.

- For os er der ingen tvivl om, at hensynet til materialernes funktionelle kvalitet sagtens kan forenes med hensyn til miljøet, de udførendes arbejdsmiljø og indeklimaet i den færdige bygning, runder Kenneth Johansen af.

Stemningsbillede fra Building Green 2014.

09.02.2018Building Green

Sponseret

Anden gang i Aarhus: Building Green samler branchens bedste

06.02.2018Building Green

Sponseret

Fokus på træ i byggeriet

23.01.2018Building Green

Sponseret

Se hele programmet på Building Green Aarhus 2018

16.01.2018Building Green

Sponseret

Building Green Aarhus: Vær klar til programmet

10.01.2018Building Green

Sponseret

Pop-up seminar: Cirkulær økonomi i byggeriet

09.01.2018Building Green

Sponseret

Vær hurtig - Book stand på Building Green Aarhus 2018