Møbelkoncern planter ”juletræer” i Ghana

”Nu det jul igen, og nu det jul igen og julen varer lige til påske”. I sangen ønskes legende, at julen må vare endnu længere. I år sørger HOLMRIS B8 for at juleglæden varer langt ind i fremtiden hos fire landsbyer i Ghana, der i alt har fået 8080 træer.

De lokale i byen uddannes til at kunne plante og vedligeholde skovene, så de i fremtiden kan sikre maksimalt udbytte af træerne..

Det er en kendt tradition, at virksomheder giver deres kunder en lille erkendtlighed, som tak for årets samarbejde. I september besluttede møbelkoncernen HOLMRIS B8 at årets kundejulegave skulle være en gave, der gav mening på længere sigt. Takket være samarbejdet med Growing Trees Network Global står der nu plantet 8080 træer i Ghana. En gave, der glæder langt ind i fremtiden hos de landsbyer, som med skovene har fået jobs, mulige indtægter og mad på bordet.

CSR-direktør hos HOLMRIS B8, Steffen Max Høgh, forklarer hvorfor:

”For HOLMRIS B8 hænger julegaven godt sammen med resten af vores forretningsstrategi. I produktionen er vores største materialeforbrug træ, og vi arbejder målrettet med, hvordan vi kan balancere forbruget, så vi påvirker klimaet mindst muligt. Træplantning har derfor især et klimaformål, dernæst vil træerne, nu de er plantet i fattige landsbyområder i Ghana, forhåbentlig også skabe en mere bæredygtig udvikling i området.”

Træerne bliver plantet i samarbejde med Growing Trees Network Global, der har stor erfaring med at plante skove. HOLMRIS B8 har finansieret træerne, og herfra tager træplantningsvirksomheden over og udpeger et sikkert og beplantningsegnet område, etablerer kontakten med landsbyerne og uddanner landsbyboerne, så de fremover kan vedligeholde skoven og maksimere det udbytte, der på flere måder gavner byen.

Lars Heiselberg Vang Jensen, der er medstifter af og formand for Growing Trees Network Global, uddyber: ”Klimaforandringerne rammer hårdt hos den fattige befolkning i Kura-område, så julegaven fra HOLMRIS B8 får stor betydning. De nye lokale skove, hvor træerne lagrer CO2 mens de vokser, sikrer mad, økonomi og hjælp til køb af rent drikkevand i tørketid. Vi håber også det vil bidrage til at flere unge vælger at blive i lokalområdet. Vi ved at ca. 60% af de unge i dag, rejser mod storbyen, fordi de ikke ser en fremtid i deres landsby. Skovene vil altså understøtte muligt liv i de fattige landsbyer, og forhåbentligt sætter det en positiv spiral igang.”

Skovene består af frugt-, herbal- og nøddetræer, som både giver mulighed for at høste udbytte, at opnå mulig skygge og stoppe den ellers tiltagende ørkendannelse. Frugt- og nøddetræerne blev plantet som 50-120 cm stiklinger, og vil i løbet af 2-3 år give udbytte til landsbyerne henover årstiderne.

Faktaboks:

  • 1 træ koster 14 kr. inkl. moms for virksomheder
  • Growing Trees Network Global har startede op i år 2012
  • Der er indtil videre plantet 5 stk. skove i Ghana – og der er meget stort potentiale for flere
  • Læs mere om Growing Trees Network her: https://www.growingtrees.dk/

Kontaktoplysninger:

  • Steffen Max Høgh, CSR Direktør HOLMRIS B8: Tlf: 27122798, Email: smax@holmrisb8.com
  • Lars Heiselberg Vang Jensen, formand Growing Trees Network Global, tlf: 40153595, Email: lars@growingtrees.dk 

19.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Letbæk Plast er genanvendelses svar på en nutidig alkymist

16.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

Møbelkoncern planter ”juletræer” i Ghana

12.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Genbrugte materialer skaber unikke møbler med miljøgevinst

05.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Møbler med klassiker-potentiale lever længere

28.11.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Fremtidens møbler skal kunne skilles ad

09.07.2019HOLMRIS B8

Sponseret

Vær en del af løsningen eller luk virksomheden - hvad enhver leder skal forstå for at tiltrække kompetente unge