PODCAST: Genbrugte materialer skaber unikke møbler med miljøgevinst

Alle taler om bæredygtighed og kunderne efterspørger det i stor stil. Men hvad er bæredygtige møbler? I podcasten Bæredygtig Business, tager CSR-direktør i HOLMRIS B8, Steffen Max Høgh, på tur i Danmark for at undersøge bæredygtighed i møbelbranchen.

Bæredygtig Business besøger Carsten Thor, ejeren Thors Design, i deres showroom i København.

Genbrug af materialer er en af de mest ressourcebesparende metoder til at lave nye møbler. Her lever allerede eksisterende materialer videre i nye konstruktioner og til nye formål med minimal bearbejdning – til stor gevinst for miljøet. Når materialerne genbruges skaber det unikke produkter. Det er både en gave og en opgave at drive forretning på. Denne balance har Thors Design manøvreret til et succesfuldt virksomhedskoncept.

Patina, vintage og den gode historie – det har længe været populært at lave nyt af gammelt. Den seneste modetendens startede med plankeborde, der gik over i trelle-møbler lavet af gamle pallerammer.

CSR-direktør Steffen Max Høgh fortæller: ”Forbrugeren kan godt lide ideen om møbler, der fortæller en historie. Og er man lidt kreativ og har hænderne skruet rigtigt på, kan man godt lykkes med sikre en behagelig sommer i haven på hjemmefabrikerede møbler, men det er noget ganske andet at lave en reel forretning ud af det.”

Det unikkes ambivalens
Når man genbruger materialer næsten som de er, vil de altid blive forskellige, da fx plankerne har været igennem forskellige typer vejrforhold, er blevet behandlet på forskellig vis og har sandsynligvis varierende længder og breder. Det betyder at hvert materiale-parti har en begrænset mængde med hvert sit unikke udtryk og kvaliteter. Og det skaber udfordringer, hvis man vil lave en skabe en forretningskoncept.

Steffen Max Høgh uddyber: ”Mange virksomheder, som forsøger sig på dette nichemarked, kæmper med at skabe et ensartet udtryk, som gør det vanskeligt at skabe en designlinje, forbrugeren kan forstå og ikke mindst regne med. Forbrugerne har desuden tendens til at tro at brugte materialer, gør møblet billigere – og det er ikke tilfældet, når den krævende arbejdsproces med at skabe et unikt og samtidig ensartet produkt, hæver lønomkostningerne betydeligt.”

Han forklarer endvidere: ”Derfor skal denne type møbler sælges som unika og dermed er det altafgørende, at man evner at fortælle en god og troværdig historie om sit produkt. Her er Thors Design er et strålende eksempel. De har formået at skabe en designlinje med en nogenlunde ensartet udtryk. Alle deres produkter sælges dog som unikke, da træet har hver sin historie.”

Knækker man koden til at genbruge materialer, er der ingen tvivl om, at man bidrager med noget helt særligt i markedet, der både giver forbrugeren en enestående møbelfortælling og samtidig gavner miljøet ved at forlænge ressourcers levetid på en æstetisk måde. Et koncept, der kun vil trække flere kunder hos fremtidens miljø- og designbevidste købere.

Hør hele Thors Designs historie i denne uges podcast: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/baeredygtige-mobler-fremtidens-design-thor-design

19.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Letbæk Plast er genanvendelses svar på en nutidig alkymist

16.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

Møbelkoncern planter ”juletræer” i Ghana

12.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Genbrugte materialer skaber unikke møbler med miljøgevinst

05.12.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Møbler med klassiker-potentiale lever længere

28.11.2019HOLMRIS B8

Sponseret

PODCAST: Fremtidens møbler skal kunne skilles ad

09.07.2019HOLMRIS B8

Sponseret

Vær en del af løsningen eller luk virksomheden - hvad enhver leder skal forstå for at tiltrække kompetente unge