Lidl-tiltag baner vejen for politisk diskussion af salg af energidrikke til børn

Fødevareminister Mogens Jensen lagde i dag vejen forbi Lidl på Dirch Passers Allé 1 på Frederiksberg i København for at indhente erfaringer og inspiration til politiske drøftelser af salget af energidrikke til børn og unge i Danmark.

Fødevareminister Mogens Jensen, ses her sammen med Purchasing Director i Lidl, Rasmus Pape, på rundtur i Lidl-butikken på Frederiksberg, hvor Rasmus delte ud af Lidls erfaringer på området..

Siden slutningen af september 2018 har det været slut med salg af energidrikke til børn og unge i Lidl. Den 125 butikker store dagligvarekæde har, indtil nu, været den eneste med en aldersgrænse på 16 år for køb af energidrikke i Danmark. Initiativet blev sat i værk efter anbefalinger fra blandt andre DTU Fødevareinsituttet og Hjerteforeningen:

”Førende eksperter pegede entydigt på, at energidrikke kan være skadelige for børn og unge under 16 år. Det reagerede vi på og besluttede os for at tage ansvar og gå forrest ved at indføre en aldersgrænse på 16 år i alle butikker”, siger Rasmus Pape, Purchasing Director i Lidl, som også fortæller, at Lidls kunder har taget godt imod tiltaget:

”Vi oplever, at danskerne godt kan se logikken i initiativet. Især forældre, som har fulgt bekymret med i debatten om de uheldige virkninger, kombinationen af for meget koffein og sukker kan få for børn og unge, er rigtig glade for tiltaget”.

Fødevareministeren vil indkalde ordførerne
Opbakningen til initiativet er nu også nået til Christiansborg, hvor fødevareminister Mogens Jensen har besluttet sig for at se nærmere på sagen.

I dag besøgte han Lidl på Dirch Passers Allé 1 på Frederiksberg i København for at høre mere om Lidls erfaringer med aldersbegrænsning på energidrikke for at bane vej for en politisk drøftelse af, hvad der kan gøres på området.

”Vi er utrolig glade for, at ministeren nu sætter fokus på emnet. Selvfølgelig kan vi gøre en forskel i vores 125 butikker, men det er jo i sidste ende ministeren, der har mulighed for at sætte tiltag i værk, som for alvor kan vende den bekymrende udvikling”, siger Rasmus Pape.

Efter besøget i butikken på Frederiksberg, hvor ministeren fik indblik i Lidls erfaringer med aldersbegrænsning, vil han indkalde ordførerne fra Folketingets øvrige partier til en drøftelse af problematikken.

01.12.2023Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

30.10.2023Lidl Danmark

Sponseret

Nyt undervisningsforløb skal inspirere folkeskoleelever til at lave mad med madspildsvarer

25.09.2023Lidl Danmark

Sponseret

Medarbejdere og kunder bakker op om udfasning af tobak i Lidl

06.12.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl og Hjernesagen: sammen om både hverdag og fest

31.10.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl certificerer varer til glæde for kunder og bønder

12.09.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl sørger for forplejning, når de sammen med Plastic Change samler affald i naturen på World Cleanup Day