Lidl fremmer bæredygtighed i sojaproduktionen

Lidl Danmark deltager i det internationale „Lidl soja-initiativ“, der forpligter Lidl Danmark og Lidl i Belgien, Holland, Sverige og Finland til at købe certifikater fra „Round Table on Responsible Soy“ (RTRS) gennem direct trade - og i en størrelsesorden, der udligner Lidls pt. ikke certificerede behov på 71.000 t soja.

Lidl Danmark planlægger som et led i sit "Lidl soja-initiativ“ over de kommende tre år at investere et betragteligt beløb i at købe RTRS-certifikater gennem direct trade..

"I Lidl er vi stolte over at være blandt nogle af dem, der i nær fremtid kan tilbyde kunderne et komplet udvalg af egne mærke-produkter, der både direkte og indirekte er omfattet af certificeret soja.Gennem vores samarbejde med det uafhængige certificeringsprogram RTRS bidrager vi til at forbedre landmændenes livs-, miljø- og arbejdsbetingelser og øge deres konkurrenceevne. Desuden kan vi med RTRS-certificeringen sætte miljøstandarder, der også lokalt kan kontrolleres effektivt. Det gør os til frontkæmpere inden for handlen med soja“, siger Mikko Forsström, der er indkøbsdirektør i Lidl Danmark.

Helt konkret planlægger Lidl som et led i sit „Lidl soja-initiativ“ over de kommende tre år at investere et betragteligt beløb i at købe RTRS-certifikater gennem direct trade. På den måde støttes udvalgte landbrug i Maranhão og Piauí i Brasilien i deres omstilling til certificeret, mere bæredygtig soja. Samtidig fortsættes allerede eksisterende nationale tiltag som GMO-frit mælk, fjernelse af sojalecitin fra alle produkter inden udgangen af 2018 samt større mulighed for kunderne til at vælge mejeriprodukter fra køer fodret med GMO-frit foder inden udgangen af 2020. Den forbrugerrettede og produktspecifikke kommunikation omkring soja-initiativet er endnu ikke fastlagt. 

Om Round Table on Responsible Soy
"Round Table on Responsible Soy“ (RTRS) blev grundlagt i 2006 af WWF og andre partnere og er en international multi stakeholder-platform til fremme for mere bæredygtig soja. De af RTRS nedfældede production and chain of custody-standarder fastlægger økologiske og sociale kriterier for dyrkning og sporbarhed af mere bæredygtig soja.

RTRS certificerer både genteknisk fri og genteknisk modificeret soja. Standarden kræver teknikker og know-how til opretholdelse af jordkvaliteten og til beskyttelse af arternes mangfoldighed, og forbyder brug af pesticider. Desuden kræver RTRS sikring af ansvarlige arbejdsbetingelser.

01.12.2023Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

30.10.2023Lidl Danmark

Sponseret

Nyt undervisningsforløb skal inspirere folkeskoleelever til at lave mad med madspildsvarer

25.09.2023Lidl Danmark

Sponseret

Medarbejdere og kunder bakker op om udfasning af tobak i Lidl

06.12.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl og Hjernesagen: sammen om både hverdag og fest

31.10.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl certificerer varer til glæde for kunder og bønder

12.09.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl sørger for forplejning, når de sammen med Plastic Change samler affald i naturen på World Cleanup Day