Lidl bekæmper madspild med Too Good To Go

Fra d. 8. april bliver Lidl den første discountkæde til at tilbyde deres kunder at være en del af fællesskabet Too Good To Go. Gennem Too Good To Go-appen kan forbrugerne være med til at bekæmpe madspild og spare penge ved at bestille og afhente lykkeposer i Lidl, som indeholder mad, der er sorteret fra, men som er for god til at blive smidt ud.

Fra d. 8. april træder Lidl som den første discountkæde ind i Too Good To Go-fællesskabet der, gennem salg af lykkeposer med fødevarer, reducerer madspild..

Vidste du, at mere end en tredjedel af al mad bliver spildt? I Danmark svarer det til, at danskerne smider mere end 700.000 ton mad i skraldespanden om året.*

Madspild er et globalt problem, og i Lidl gør man noget ved det. Dagligvarekæden samarbejder allerede med Blå Kors om uddeling af overskudsmad, ligesom udvalgte varer nedsættes med 30 % i pris, når de nærmer sig sidste salgsdato. Og fra d. 8. april bliver Lidl den første discountkæde til at være en del af det populære fællesskab Too Good To Go, hvor forbrugerne bekæmper madspild og sparer penge ved at afhente fødevarer, der af forskellige årsager ikke kan sælges til fuld pris, men som sagtens kan spises og derfor er for gode til at blive kasseret.

Hos Too Good To Go hilser man Lidl velkommen i flokken:

”Hver dag smides store mængder mad ud, som mange kunne få glæde af. Reducering af madspild er noget, som alle kan bidrage til både i det store og det små, og vi er glade for, at Lidl nu også bliver en del af Too Good To Go. Jeg kan kun anbefale vores brugere at begynde at redde Lidls lykkeposer”, siger CEO i Too Good To Go, Mette Lykke.

Hos Lidl ser man frem til at tilføje endnu et aktiv i kampen mod madspild.

”Vi har ambitiøse mål i Lidl, og det er vigtigt for os at bidrage til at forbedre samfunds- og miljømæssige udfordringer. Herunder at mindske madspild fra vores butikker og på den måde være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid”, siger CEO fra Lidl, Dirk Fust. Han tilføjer:

”Derfor er jeg glad for vores samarbejde med Too Good To Go, da det er et fantastisk fællesskab, der gør en kæmpe forskel i kampen mod madspild. Vi er sikre på, at vores kunder tager godt imod det nye initiativ”.

En god løsning for alle

Den gratis og populære madspildsapp Too Good To Go fungerer sådan, at brugerne kan bestille en lykkepose gennem appen og efterfølgende afhente den i den valgte butik. Indholdet af poserne varierer og kan indeholde forskellige varer, der af en eller grund ikke kan sælges i butikken. Lykkeposerne sælges til en pris, der er væsentlig lavere end den normale salgspris for varerne i posen.

Too Good To Go-appen kommer til at skabe værdi for både Lidls kunder, men også for dagligvarekæden selv:

”Gennem Too Good To Go gør vi det nemmere for danskerne at købe mad, der er for god til at blive smidt ud. Vi glæder os meget til, at kunderne kommer og henter lykkeposerne i vores butikker, da det giver mere værdi for både os og kunderne, at vi reducerer madspild. Det er en win-win situation for alle”, fortæller COO fra Lidl, Marcus Gustafsson.

I Lidl tester man i første omgang konceptet i 21 butikker fordelt over hele Danmark, hvor indholdet af poserne vil bestå af frugt og grønt.

01.12.2023Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

30.10.2023Lidl Danmark

Sponseret

Nyt undervisningsforløb skal inspirere folkeskoleelever til at lave mad med madspildsvarer

25.09.2023Lidl Danmark

Sponseret

Medarbejdere og kunder bakker op om udfasning af tobak i Lidl

06.12.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl og Hjernesagen: sammen om både hverdag og fest

31.10.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl certificerer varer til glæde for kunder og bønder

12.09.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl sørger for forplejning, når de sammen med Plastic Change samler affald i naturen på World Cleanup Day