Lidl åbner energirigtigt kæmpelager

Den 29. august indviede dagligvarekæden Lidl og klima-, energi- og -bygningsminister Rasmus Helveg Petersen Lidl’s nye 40.000 m2 store og energivenlige centrallager i Køge.

09.09.2014

Sponseret

Tina Kaysen CSR-Konsulent, Lidl Danmark

Lidl’s nye centrallager i Køge bliver blandt de største lagerbygninger på dansk jord og måler 40.000 m2. Lageret skaber de bedste forudsætninger for dagligvarekædens vækst og ekspansionsplaner i Danmark og bliver forsyningsnerve for Lidl’s 41 butikker i Hovedstadsområdet, Sjælland og Lolland Falster

”I Lidl ser vi os selv som udfordrerne på det danske dagligvaremarked, og det er noget vores konkurrenter i stigende grad vil mærke. Vi har bygget et lager, der på alle måder lever op til vores vision om et klimavenligt og topmoderne lagerbyggeri,” siger Finn Tang, adm. direktør for Lidl Danmark.

Gennemtænkte energirigtige løsninger

Det nye centrallager i Køge er med sin størrelse et af Danmarks  største  erhvervsbyggerier. Samtidig er det  et af de mest avancerede lagerbyggerier i Danmark, hvor der er fokuseret på energirigtige løsninger i hele processen. Blandt andet er lageret udelukkende belyst med LED, der er monteret solceller på administrationsbygningen, og overskudsvarmen fra kølerummet benyttes til opvarmning af lagerbygningen. Med åbningen af lageret halveres samtidig den gennemsnitlige afstand mellem lager og butik, hvilket resulterer i en betragtelig reduktion af CO2. For lokalområdet kommer lageret til at give et løft i omegnen af 200 nye arbejdspladser.

Det var da også en tilfreds klima- energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, der officielt indviede det store lager, og med rosende ord fremhævede byggeriet energirigtige løsninger og tiltag. Løsninger og tiltag der er med til at højne standarden for byggerier generelt.

Fakta om Lidl

  • Centrallageret i Køge er et af de mest klimavenlige erhvervsbyggerier i Danmark.
  • 100 % af overskudsvarmen fra lagerets køleanlæg kan genbruges i opvarmningen af bygningen og dækker behovet for opvarmning med op til 50%.
  • Moderne og innovativ LED-belysning resulterer i en årlig besparelse på 379.000 kWh svarende til 84 hustandes årlige energiforbrug.
  • Lageret i Køge reducerer desuden den daglige distribution til Lidl’s butikker med 10.000 kørte kilometer hver dag året rundt. Det betyder en reduceret CO2-udledning per år på 2.929 tons.
  • Den 1.600 m2 store administrationsbygning er blevet tildelt EU’s Green Building Certificate, og er dermed  blandt de 9 eneste byggerier i Danmark, der har opnået dette certifikat for miljørigtigt byggeri.
  • Centrallageret i Køge vil sammen med det eksisterende og netop udvidede centrallager i Kolding være knudepunkterne i Lidl’s logistik og distribution.

01.12.2023Lidl Danmark

Sponseret

Lidl vinder med strategi for plantebaseret kost

30.10.2023Lidl Danmark

Sponseret

Nyt undervisningsforløb skal inspirere folkeskoleelever til at lave mad med madspildsvarer

25.09.2023Lidl Danmark

Sponseret

Medarbejdere og kunder bakker op om udfasning af tobak i Lidl

06.12.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl og Hjernesagen: sammen om både hverdag og fest

31.10.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl certificerer varer til glæde for kunder og bønder

12.09.2022Lidl Danmark

Sponseret

Lidl sørger for forplejning, når de sammen med Plastic Change samler affald i naturen på World Cleanup Day