I dag er Berendsen Danmarks CSR-rapport for 2018 offentliggjort

Hos Berendsen gør man en målrettet indsats for at fremme FN's verdensmål, miljøoptimere vores produktion og være socialt ansvarlige. I dag har vi offentliggjort vores CSR-rapport 2018, hvor du kan læse mere om vores indsats for miljøet og mennesker.

44 % reduktion i ulykkesfrekvensen; Vaskevand opvarmet af overskudsvarme fra tørretumblere; Måtter fremstillet af genbrugsnylon fra fiskenet, der opsamles på bunden af verdens have; Tusindvis af kasserede tekstiler doneret til landets udsatte. Dét er nogle af de 2018-resultater, Berendsen Danmark fortæller om i CSR-rapporten, der er offentliggjort i dag.

Landets førende tekstilservicevirksomhed har et stort miljømæssigt og menneskeligt ansvar

Når Berendsens 18 landsdækkende industrivaskerier dagligt vasker bl.a. arbejdstøj og linned for danske kommuner og virksomheder, sker det miljøvenligt – men som landets førende tekstilservicevirksomhed kan Berendsen naturligvis ikke undgå at forbruge en del af naturens ressourcer. Dét forpligter, og Berendsens bæredygtigheds-performance bliver nøje fulgt af både erhvervslivet og den offentlige sektor. I dag har Berendsen Danmark offentliggjort deres CSR-rapport for 2018 – og i dén kan det tydeligt ses, at Berendsen både opnår miljøbesparelser, medarbejderengagement og forretningsfordele ved at arbejde seriøst og målrettet med FN's verdensmål og CSR.

"Berendsens nye CSR-rapport er et rigtig godt bevis på, at miljøoptimeringer af produktionen og velovervejede investeringer i at drive ansvarlig forretning giver et reelt afkast, der kan bruges til at vækste virksomheden. Det er inspirerende at læse om, at Berendsens måttevaskeri opnår massive energibesparelser ved at opvarme vaskevandet med overskudsvarme fra tørretumblere, og at antallet af ulykker er reduceret med 44 pct.", siger branchedirektør Jakob Scharff, DI Service.

Læs Berendsen Danmarks nye CSR-rapport for 2018 her

Berendsen er på forkant med den bæredygtige udvikling

Siden 2004 har Berendsen mere end halveret vandforbruget, og deres industrivask er langt mere miljøvenlig, end hvis landets medarbejdere f.eks. skulle vaske deres arbejdstøj selv i almindelige maskiner. Den nye CSR-rapport fortæller også om, hvordan Berendsens adskillige certificeringer sikrer, at de altid er på forkant med den bæredygtige udvikling.

Berendsen har i mange år haft certificeret deres vaskeriservice med Svanemærket – og er hver dag med til at gøre en forskel for miljøet ved at leve op til skrappe krav for bl.a. vand, kemikalier, energi og transport. Det sker med en innovativ tilgang til at drive virksomhed, som går hånd i hånd med Svanemærkets løbende stramning af kravene. Berendsen er også med til at skubbe omverdenen i en mere bæredygtig retning. Dels ved at stille krav til deres leverandører. Dels ved at tilbyde professionelle indkøbere en svanemærket løsning, der fremmer cirkulær økonomi og bidrager til FN's verdensmål”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Åben kommunikation om udfordringer i 2018

Udover alle de gode resultater fortæller rapporten også åbent om de CSR-udfordringer, virksomheden var oppe imod i 2018. I CSR-rapporten kan du bl.a. læse om, at Berendsen mistede muligheden for at få deres kasserede tekstiler afsat bæredygtigt via deres centrale tekstilaftager, selvom Berendsen fortsat får tekstilerne afsat gennem mindre samarbejdsprojekter.

"Vores CSR-rapport skal give et seriøst og nuanceret billede af vores bæredygtighedsarbejde. Ingen virksomhed kan løse alle udfordringer, de møder på vejen mod deres CSR-mål, alene – men i fællesskab kan vi nå langt. Derfor har vi også valgt at fokusere på verdensmål 17, Partnerskab for handling. At vi i hele 2018 har kommunikeret åbent om behovet for at få afsat vores kasserede tekstiler har ført til, at tusindvis af vores tekstiler i dag har fået et nyt liv hos bl.a. landets udsatte, i stedet for at de bliver smidt ud – og i 2019 arbejder vi naturligvis videre med de nuværende og forhåbentlig også nye partnerskaber", siger Louise Elver, CSR-chef hos Berendsen Danmark.

I CSR-rapporten sætter Berendsen også konkrete tal på deres fremtidsmål, bl.a. at 80 % af deres tekstilaffald i 2023 skal genanvendes, at medarbejdernes tunge løft skal reduceres med 30 % frem mod 2021, og at de har som ambition at være ulykkesfri i 2030.

Læs Berendsen Danmarks nye CSR-rapport for 2018 her

10.06.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Mindre kørsel og smartere leveringer hos Elis: Samdistribution gavner både kunder og miljøet

14.05.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Bæredygtighedsrapport: Bæredygtighed i Elis 2023 er netop offentliggjort

25.04.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nyt tekstilprojekt vil øge cirkulariteten for industritekstiler

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup