Hurtig vej til energibesparelser hos Hjort Knudsen landbrug

Energibesparelser kan findes overalt. Hos Hjort Knudsen Landbrug ved Løgstør, fandt Scanenergi hurtige forbedringer, som sikrede gårdejeren tilskud og bedre arbejdsprocesser. Fra første idé til alt var klar gik der kun en uge.

Gårdejer Henrik Hjort Knudsen har travlt. Med godt 700 hektar kornmarker, 50 hektarer med energipil, to vindmøller og en årlig svineproduktion på 37.500 slagtesvin er han altid på udkig efter, hvordan han kan spare omkostninger i sit landbrug.

Når det drejer sig om energibesparelser, kan små ændringer have stor betydning. I samarbejde med Scanenergi fandt Henrik Hjort Knudsen en besparelse på markdriften ved bare at udskifte en trækvogn.

Mindre diesel, mere effektiv produktion

”Rådgiveren lavede nogle beregninger, der viste, at jeg kunne køre med en større vogn i stedet for to mindre og dermed få en stor, årlig besparelse på diesel,” siger Henrik Hjort Knudsen. ”Ved at lave om i produktionen, fandt jeg også ud af, at jeg kunne køre mindre, og det gav yderligere besparelser.”

Målet for Scanenergi var at finde områder, hvor Henrik Hjort Knudsen kunne opnå den største energibesparelse med mindst mulig investering. Den fundne besparelse var stor nok til, at Scanenergi kunne hjælpe Henrik Hjort Knudsen med at få tilskud til den nye vogn i løbet af blot en uge.

Hjælp til at søge tilskud

”Landmænd er sat i verden for at drive deres landbrug,” siger Henrik Hjort Knudsen.  ”Der kommer så mange administrative ting, hvor man kan søge tilskud om det ene og det andet, men vi har ikke tid samtidig med, at vi også skal passe markerne. Så det var super fint at få hjælp af konsulenterne,” slutter han.

Resultaterne kort:

  • Hurtig rådgivning, hvor løsningen blev fundet på en uge
  • Besparelse på 5 % på diesel ved at udskifte to mindre vogne med en stor
  • Tids- og dieselbesparelse på arbejdsprocesser og pløjning af marker

Læs flere cases på scanenergi.dk.

22.11.2018Scanenergi

Sponseret

Hotel Fjordgården opnår markant lavere energiforbrug

09.05.2018Scanenergi

Sponseret

Pilotprojekt med AffaldVarme Aarhus åbner dørene op for vedvarende energi i fjernvarmen

09.04.2018Scanenergi

Sponseret

Ringkøbing-Skjern kommune sætter barren højt med projekt LandsbyEnergi

20.03.2018Scanenergi

Sponseret

Energiforbedringer: her er hvad SMV'erne vælger at fokusere på

22.02.2018Scanenergi

Sponseret

Energirapporter som investeringsværktøj!

29.01.2018Scanenergi

Sponseret

Landbrug og miljø opnår besparelser med Maabjerg Energy Center