Hopballe Mølle fandt energibesparelser for 2.9 millioner kWh om året

Hopballe Mølle er en gammel slægtsgård kendt for sin produktion af kyllinger af høj kvalitet. I tæt samarbejde med Scanenergi fik gården tilskud til et nyt varmeanlæg og fandt energibesparelser på 2,9 millioner kWh om året.

Gårdejer Brent Christensen er ekspert i kyllingeproduktion. Igennem seks generationer har familien drevet landbrug på slægtsgården Hopballe Mølle, som i dag har både kyllingeproduktion, planteavl, egen restaurant, konferencefaciliteter og online webshop.

”Vi købte strøm hos Scanenergi og fik tilbud om en uforpligtende gennemgang af vores installationer”, siger Brent Christensen. ”Vi fandt ret store – og overraskende – besparelser.”

Ringe udnyttelsesgrad på gammelt fyr

Scanenergis konsulenter kiggede bl.a. på belysningen på gården, gulvvarmen i restauranten og især på de fire store kyllingestalde, som udgør en stor del af gårdens driftsomkostninger. Staldene skal nemlig holdes konstant varme for at skabe de bedst mulige vilkår for gårdens helt specielle race af langsomt voksende Hopballe kyllinger.

”Vi fandt en ringe udnyttelsesgrad på det gamle fyr, der blev brugt til at opvarme staldene,” siger konsulent Ole Theibel Dahl fra Scanenergi. ”En udskiftning af det gamle fyr til en ny, moderne varmecentral gav alene et tilskud på en million kroner udbetalt som et engangsbeløb.”

45 % besparelse på energiregningen

Scanenergis anbefalinger førte til en samlet energibesparelse på 45 procent på gårdens samlede energiregning. Tilskud samt besparelser gav en tilbagebetalingstid på kun fire år på den nye varmecentral, som i dag bruges til at opvarme staldene, restauranten og de øvrige faciliteter på gården.

”Det var et godt forløb, og jeg har fået det ud af det, at det godt kan betale sig at kigge bedriften efter i sømmene med jævne mellemrum for at sikre, at tingene køre optimalt,” siger Brent Christensen.

Resultaterne kort:

  • 2.9 millioner kWh sparet hvert år - svarende til forbruget i 160 almindelige parcelhuse
  • 61 % mindre energiforbrug til opvarmning af kyllingestaldene
  • 45 % besparelse på gårdens samlede energiregning
  • 4 års tilbagebetalingstid (når tilskuddet medtages)

Læs flere cases på scanenergi.dk.

22.11.2018Scanenergi

Sponseret

Hotel Fjordgården opnår markant lavere energiforbrug

09.05.2018Scanenergi

Sponseret

Pilotprojekt med AffaldVarme Aarhus åbner dørene op for vedvarende energi i fjernvarmen

09.04.2018Scanenergi

Sponseret

Ringkøbing-Skjern kommune sætter barren højt med projekt LandsbyEnergi

20.03.2018Scanenergi

Sponseret

Energiforbedringer: her er hvad SMV'erne vælger at fokusere på

22.02.2018Scanenergi

Sponseret

Energirapporter som investeringsværktøj!

29.01.2018Scanenergi

Sponseret

Landbrug og miljø opnår besparelser med Maabjerg Energy Center