Green Claims bliver en gamechanger

Hvis Green Claims direktivet bliver godkendt af EU, bliver det noget af en gamechanger, siger Simon Gjern Pedersen, advokat hos Patrade Legal. Simon sidder i den varme stol hos Steffen Max Høgh i dag og taler både om Green Claims og flere af de opsigtsvækkende sager, der har været på det sidste med f.eks. Danish Crown, Arla, Apple og Mercedes.

Foto: Steffen Max Høgh

Green Claims direktivet betyder, at der fremover vil blive stillet krav til virksomheders kommunikation af grønne påstande og dokumentation for det de siger. Hver eneste gang en virksomhed kommer med et Green Claim – altså kommunikation om et bæredygtigt tiltag – så skal den samtidig stille dokumentation til rådighed, så forbrugerne kan læse mere om påstanden. Og det skal vel at mærke ske på et let forståeligt sprog.

Steffen Max Høgh og Simon Gjern Pedersen diskuterer hvad Green Claims direktivet kan komme til at betyde for virksomhederne, både de store og de små, for medarbejderne som skal tale med kunderne og hvorvidt jurister fremover skal på efteruddannelse, ligesom revisorerne skal.

Og så dykker de samtidig ned i flere spændende og opsigtsvækkende sager, som du måske har hørt om i pressen: For eksempel søgsmålet mod Danish Crown, som kaldte noget for ”klimakontrolleret gris”. En sag der er principiel og på vej i landsretten.

Du kan også høre om Arla-sagen, som kaldte mælk for ”CO2 neutralt” ikke kun i Danmark men også i andre lande. En sag der er endt vidt forskelligt i Danmark og i Sverige. 

Og så kommer vi forbi Apple, der lige har lanceret et smartwatch, og er gået all in på at sige, at uret er CO2-neutralt, samt Mercedes og deres forsøg på at kommunikere en ”grøn revolution” ved at lave Mercedes-logoet om til en vindmøllevinge – denne revolution handlede i virkeligheden bare om, at de havde købt noget grøn energi til en fabrik i Tyskland.

Få fakta på plads om Green Claims og de bedste historier i Bæredygtig Business med Steffen Max Høgh. Du kan lytte til episoden her: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/green-claims-bliver-en-gamechanger

30.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Trendspotting med Tania Ellis

23.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Sustain Report og de syv små greenwashing-synder

16.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Green Claims bliver en gamechanger

02.11.2023SustainBusiness

Sponseret

Tre gode løsninger fra Green Innovation Week

26.10.2023SustainBusiness

Sponseret

Kan reklamebranchen være bæredygtig?

19.10.2023SustainBusiness

Sponseret

Carlsberg og Bæredygtighed med Simon Boas Hoffmeyer